Flotte indsatser af U17 og U19 mod SønderjyskE


14. februar 2020

AC Horsens’ to ældste årgange på Akademiet er, ligesom de yngste, også på træningslejr i Løgumkloster, hvor begge mandskaber torsdag var i kamp mod Sønderjyske.

U17 spillede 2-2 i en kamp, hvor ”de gule” sad på tingene fra start, og Anton Gelvad og Mikkel Schreiber stod på scoringer, som bragte de gule U17-drenge foran 2-0. Kort inden pausen reducerede Sønderjyske, og kort efter 2. halvleg var sat i gang, udlignede Sønderjyske i en situation, som så noget kriminel ud.

Selvom AC Horsens pressede på til sidst, så forblev det 2-2.

- Jeg synes, vi havde fortjent at vinde, og til sidst er det os, der presser på for at score til 3-2, hvor Sønderjyske virkede tilfredse. Vi havde fokus på at finpudse nogle af de ting, som vi var gode til i efteråret, og det synes jeg vi lykkes med, fortæller anfører Frederik Timm, som ser en stor værdi i en træningslejr for alle holdene i Akademiet:

- De ældste er gode til at snakke med de yngste, og vi havde fx et par U17-spillere med til en U13-træning for at lære fra sig og give de yngste en god oplevelse. Vores værdier er vigtige for os, og derfor bliver sammenholdet kun styrket ved, at vi både er sammen trupperne for sig, men også at vi alle sammen er afsted. Vi har blandt andet et arrangement fredag, som hedder ”U17 HAR TALENT”, som vi alle sammen glæder sig til, for selvom det for nogle kan være lidt grænseoverskridende at skulle underholde de andre, så er det altid med højt humør, og det er igen til at ryste os endnu mere sammen, lyder det fra Timm.

For både U17- og U19-drengene er sæsonstarten lige rundt om hjørnet, så de arbejder detaljeret på træningslejren, hvor de sidste ting skal finpudses, inden AB kommer på besøg den 29. februar.

- Vi glæder os sindssygt meget. Det bliver fedt at spille om point igen, og forhåbentlig kan vi fortsætte vores takter fra efteråret, slutter Frederik Timm, inden han begiver sig ud til endnu en træning.

U19 måtte desværre indkassere et 3-2 nederlag, hvor U19-drengene – ligesom U17 – også førte med 2-0. Begge mål blev scoret af Jakob Give. Selvom ”de gule” flere gange var tæt på endnu en scoring, holdt Sønderjyske sig inde i kampen og fik i de sidste 30 minutter scoret 3 gange, så det blev til en sønderjysk sejr.

For både U17 og U19 er træningslejren også blevet brugt på at træne med de yngste årgange, hvor der især har været individuel fokus. Her har spillerne kunnet lære fra sig, og det er med til at styrke sammenholdet på hele Akademiet.

- Det er rigtig fedt, at alle ungdomsholdene er samlet på træningslejr, da det giver mulighed for at være sammen på tværs, og vi skal som de ældste prøve at inspirere de unge. Som de ældste er det vigtigt, at vi viser hvor stor betydning klubbens værdier har for os, og det skal ligge os meget på sinde, at U13 fx kan se, at værdierne er lige så vigtige for en U19-spiller, som de er og skal være for en U13-spiller, siger U19-holdets anfører Mathias Madsen, som ser tilbage på en god og hård opstart med lige netop værdierne i fokus.

- Opstarten har været hård med en masse fysisk intense træninger, som har givet en masse til truppen. Vi havde frem mod kampen mod Sønderjyske arbejdet meget med vores udtryk, og især i de første 60 minutter får vi vist klubbens værdier. Så der var rigtig mange positive ting, som vi kan tage med videre fra kampen. Vi sluttede efteråret stærkt af, hvor vi som hold, var gode til at spille hinanden gode, så jeg glæder mig helt vildt, til vi skal i gang igen med at spille om point, og vi skal bare ud og blæse AB omkuld den 29. februar, slutter Mathias Madsen.