Formand i replik: Ingen faresignaler i AC Horsens' regnskab - bare fodbold


17. marts 2021
Nedenstående er bragt på Horsens Folkeblads hjemmeside onsdag den 17. marts 2021:
 
Læserbrev: Under overskriften "Faresignaler i AC Horsens' flotte regnskab" gennemgår Torben Andersen en række forhold, som han ser som kritiske.
 
Vi ved godt, ungdom tager lang tid, og at der ingen garanti er for succes. Men da vi ikke har den luksus at kunne tillade store underskud på dyre indkøb, er det den vej, vi har valgt.
 
Samtidig giver det for os god mening med investering i talenter i forhold til at være byens hold.
 
Du kunne også i stedet have valgt at rose modet til at satse på at udvikle den næste generation af elitespillere.
 
Vi ved godt, at vi er nødt til at tilpasse omkostningerne yderligere, hvis vi ved en nedrykning ikke rykker op igen efter et år.
 
Du kunne også i stedet have valgt at rose os for, at vi på denne måde viser økonomisk ansvarlighed i forhold til den klub, vi alle elsker.
 
Vi ved godt, at salget af Jeppe Kjær var vigtigt for dette regnskab - da køb og salg af spillere altid vil være en central del af forretningen i en professionel fodboldklub. Prøv at pille køb og salg spillere ud af de andre klubbers regnskab.
 
Du kunne også i stedet have valgt at rose os for, at vi lader vores talenter komme afsted til yderligere udvikling, hvis det giver mening for spiller og klub.
 
I bestyrelsen er vi meget bevidste om, hvor risikabel en forretning fodbold kan være, og vores primære opgave er at sikre, at der er en klub i morgen, og denne er stærkere, end da vi overtog den.
 
I bestyrelsen skal vi sikre den sportslige sektor bedst mulige vilkår og samtidig leve med, at hvis resultaterne ikke går vores vej, kan hele vores virkelighed ændre sig dramatisk.
 
De seneste regnskaber fra Sønderjyske og Brøndby viser f.eks. underskud på 11,2 mio. kr. og 17,8 mio. kr. Underskud i denne størrelse ville være livstruende for AC Horsens - vi er derfor tvunget til at konkurrere med de midler, vi har.
 
Vi synes derfor i al beskedenhed selv, at vores regnskab er super flot i et meget meget vanskeligt marked, og hvis aktionærerne ønsker en anden og mere aggressiv linje fremover, har de heldigvis altid muligheden for at skifte til en anden bestyrelse.
 
Vi glæder os i klubben over det flotte resultat, og det, du kalder faresignaler, er bare nogle af de risici, som man i en professionel sportsklub altid må prøve at adressere bedst muligt.
 
Heldigvis har vi i vores klub en organisation, som er klar til at møde de skiftende vilkår og med lysten til at løse og klare disse.
 
Vores dygtige medarbejdere i AC Horsens har faktisk fortjent stor ros for deres indsats, som har sikret dette flotte resultat.
 
Foto: Charlotte Adsbøl