Fortjent AC-sejr over AGF


10. november 2012

AC Horsens’ spillere leverede en meget disciplineret indsats mod AGF og kunne efterfølgende sætte tre lune point ind på kontoen efter en fortjent 2-0 sejr. Alexander Juel Andersen sendte ”De Gule” på sejrskurs inden pausen, og Lasse Kryger scorede til 2-0 i 2. halvleg.

Kampene mellem AC Horsens og AGF indeholder altid masser af nerve, nærkampe og drama, og sådan blev det også her til aften. Der var blot spillet et minut, før det lugtede lidt af straffespark til AC Horsens, men dommer Anders Poulsen lod spillet fortsætte.

AGF kom bedst fra land, og det var specielt farligt omkring Adam Eckersley, der slog nogle modbydelige indlæg fra venstrekanten. I det tredje minut var det tæt på at give bonus, da Edafe Egbedi oversprang Anders Nøhr ved bageste stang, men Frederik Rønnow viste endnu engang klassen med en super refleksredning. Eckersley slog endnu et indlæg i det 21. minut, og denne gang headede Mate Vatsadze bolden lige over mål.

AC Horsens arbejdede sig herefter godt ind i kampen, og Lasse Kryger var tæt på at bringe hjemmeholdet i front, da han satte hårtoppen på Thomas Kortegaard frispark i det 28. minut, men bolden strøg lige forbi Steffen Rasmussens mål. Tre minutter senere slap heldet op for AGF-keeperen, og endnu engang var Lasse Kryger på spil. Han tog et uimodståeligt løb med bolden og satte et par AGF-spillere, inden han sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Alexander Juel Andersen var på plads, og han sendte bolden i kassen via begge stolper.

Herefter kontrollerede AC Horsens resten af halvlegen og faktisk resten af kampen, og Steffen Kielstrup var tæt på at udbygge føringen før pausen, men Steffen Rasmussen reddede til hjørnespark.

AC Horsens havde også godt styr på AGF i 2. halvleg, og André Bjerregaard burde have scoret til 2-0 et par minutter efter pausen. Bolden landede hos Bjerregaard efter klumpspil i AGF-feltet, men han sendte desværre det store tilbud uden for målrammen.

Kampens afgørelse faldt i det 53. minut, og denne gang var det Alexander Juel Andersens tur til at servicere Lasse Kryger. AC Horsens’ højre back blev sendt i dybden i højre side, og han sendte et godt indlæg ind foran mål, hvor Arthur Sorin ikke kunne forhindre Lasse Kryger i at heade bolden sikkert i kassen.

Aron Johannsson fik gæsternes største tilbud efter pausen, da Morten Rasmussen snublede. Det gav en friløber til Superligaens topscorer, men han blev den lille i duellen med Frederik Rønnow, der kom godt ud af sit mål.

David Devdariani gjorde ikke sine holdkammerater en tjeneste, da han skubbede Steffen Kielstrup omkuld og helt korrekt blev præsenteret for det røde kort i det 81. minut.

AC Horsens’ anden hjemmesejr i træk betyder, at holdet nu har 23 point på sjettepladsen i Superligaen.

Matchfacts:

AC Horsens – AGF – 2-0 (1-0)

1-0 Alexander Juel Andersen (30.)

2-0 Lasse Kryger (53.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Martin Retov, Steffen Kielstrup, Thomas Kortegaard

Martin Spelmann, André Bjerregaard

Indskiftninger, AC Horsens:

67. Jude Nworuh (André Bjerregaard)

72. Troels Kløve (Thomas Kortegaard)

91. Ken Fagerberg (Martin Spelmann)

Advarsler, AC Horsens:

81. Steffen Kielstrup

AGF:

Steffen Rasmussen

Arthur Sorin, Petri Pasanen, Jens Jønsson, Adam Eckersley

Edafe Egbedi, Casper Sloth, Kasper Povlsen, Osama Akharraz

David Devdariani, Mate Vatsadze

Indskiftninger, AGF:

58. Aron Johannsson (Mate Vatsadze)

65. Emil Scheel (Kasper Povlsen)

67. Søren Larsen (Edafe Egbedi)

Advarsler, AGF:

46. Kasper Povlsen

56. Jens Jønsson

69. Adam Eckersley

Rødt kort, AGF:

81. David Devdariani

Man of the match:

Alexander Juel Andersen

Tilskuere:

4.228

Dommer:

Anders Poulsen

Se mere statistik om kampen ved at klikke her.

Foto: badenfoto.dk