Fra Sundparken til Superligaen får støtte af lokal fond


1. maj 2020

Engell Friis Fonden har valg at støtte et rollemodelprogram, som er udviklet i et samarbejde mellem AC Horsens og Bo Trivsel i Horsens.

Projektet skal hjælpe unge mellem 14 og 17 år fra Sundparken til et fritidsarbejde hos Superligaklubben AC Horsens eller hos en af de mange virksomheder, som deltager i AC Horsens’ erhvervsnetværk.

Lars Engell Friis, der er formand for fonden, siger i forbindelse med donationen:

- Vi synes, det er et rigtigt godt projekt. Det er vigtigt at få et godt tag i børn, der både har faglige og sociale udfordringer. En analyse fra Rambøll viser med stor tydelighed, at unge med erfaringer fra fritidsjob i højere grad tager en uddannelse, ligesom de efterfølgende føler sig bedre rustet til arbejdsmarkedet. Et fritidsjob kan i al sin enkelthed få børn til at tro mere på sig selv, og det kan gøre hele forskellen, fortæller Lars Engell Friis.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen glæder sig over den flotte støtte fra Engell Friis Fonden.

- Vi er meget taknemmelige for opbakningen fra Engell Friis Fonden, og vi ser det som et stort skulderklap for, at vi er med til at styrke de her unge menneskers sociale og uddannelsesmæssige kompetencer med henblik på at få en lys fremtid. AC Horsens er en stor medspiller i Horsens, og vi skal selvfølgelig også påtage os et socialt ansvar, hvilket vi gør i flere sammenhænge. Støtten fra Engell Friis Fonden er med til at sikre projektet fremadrettet, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, fortæller Kristian Nielsen.

Fra Sundparken til Superligaen har kørt som pilotprojekt siden 2019, og det er tanken, at projektet skal løbe over to år. Der indgår 10-12 unge årligt i projektet, og det starter op igen, når AC Horsens må spille foran tilskuere på CASA Arena Horsens.

Engell Friis Fonden har sit udspring i den store møbelvirksomhed Friis Møbler, som i 1970erne og 1980erne var en af områdets største arbejdspladser. Fonden støtter forskning, udvikling og uddannelse indenfor almennyttige eller almenvelgørende videnskabelige, humanitære, sociale eller kulturelle områder, foretaget af personer med tilknytning til lokalområdet Horsens Kommune.