Gilberto Macena fortsætter karrieren i Shandong Luneng Taishan FC


17. februar 2012

AC Horsens offentliggjorde tidligere på aftenen, at klubben har solgt Gilberto Macena til Shandong Luneng Taishan FC.

Gilberto Macena skiftede til AC Horsens fra Holbæk i sommeren 2006 og har siden gennemgået en markant udvikling, så han i dag er topscorer i Superligaen. Den sympatiske brasilianer er også den mest scorende Horsens-spiller nogensinde, og cheftræner Johnny Mølby griner med det ene øje og græder med det andet over at miste Macena.

- Det er med blandede følelser, at vi siger farvel til Gilberto Macena. Hvis man ser rent sportsligt på det, så er vi ked af at miste en dygtig spiller, der ligger nummer et på topscorerlisten i Superligaen og har været med til at udvikle holdet i den rigtige retning, men omvendt er jeg også glad på hans vegne. Salget af Gilberto Macena er et step i den rigtige retning for klubben og et bevis på, at vores måde at spille fodbold på har betydet, at flere har fået øjnene op for AC Horsens. Det betyder også, at vi som klub bliver mere attraktiv for nuværende og fremtidige spillere, der kan se, at vi kan hente en ukendt spiller, udvikle ham til at være en profil og sælge ham videre for et stort millionbeløb, fortæller Johnny Mølby.

AC Horsens’ cheftræner glæder sig over, at klubben har garderet sig i forhold til et salg af Gilberto Macena.

- Vi har været på forkant ved at hente Ken Fagerberg og Johan Absalonsen, der er andre typer end Gilberto Macena, men det er dygtige spillere og de vil være med til at fastholde holdets niveau. Jeg ser ingen grund til at ændre vores sportslige målsætning pga. salget af Gilberto Macena, understreger Johnny Mølby.

Gilberto Macena har haft det rigtig godt i AC Horsens, men han ser også frem til de nye udfordringer i Asien.

- På den ene side er jeg ked af at forlade AC Horsens, der er blevet min hjerteklub og forhåbentlig får jeg mulighed for at komme tilbage og sige ordentligt farvel til fansene på CASA Arena Horsens, hvor jeg har nydt at spille. Jeg har været rigtig glad for folk i klubben og mine holdkammerater, som jeg vil savne, men jeg må også sige, at jeg glæder mig til nye udfordringer i en kinesisk storklub med mange dygtige spillere, og jeg har allerede talt med klubbens to brasilianere Obina og Fabiano. Jeg kender dem ikke personligt, men som fodboldspillere og de er meget dygtige, fortæller Gilberto Macena og fortsætter:

- Jeg har kæmpet for at få succes i dansk fodbold og nu er jeg blevet topscorer i Superligaen som næsten 28-årig. Hvis jeg skulle have nye udfordringer, så var det også nu, for karrieren som fodboldspiller er kort og jeg har fået en god kontrakt i en stærk liga.

Sportsdirektør Jesper Hansen har været igennem en hektisk tid op til salget, men han er glad for, at det hele er faldet på plads.

- Vi har haft en tæt dialog i klubben på alle niveauer i forhold til salget af Gilberto Macena og det gælder lige fra bestyrelsen, til Henrik Ravn, trænerstaben og jeg. Det har været et langt tilløb mht. at få tingene til at falde på plads, men det har været en god proces og der har været gensidig respekt mellem de implicerede parter. Under forhandlingerne i forbindelse med Gilberto Macenas seneste kontraktforlængelse lagde han ikke skjul på, at han gerne ville videre i karrieren, hvis det rette tilbud kom. Derfor er vi også glade for, at vi har forhandlet os frem til en aftale, som alle parter er yderst tilfredse med. Gilberto Macena har været en fantastisk repræsentant for AC Horsens med sin ydmyghed og professionalisme, og han blev hurtigt en publikumsfavorit i Horsens. Vi er slet ikke i tvivl om, at han vil blive ved med at score mål og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover, fortæller Jesper Hansen.

Shandong Luneng sluttede i sidste sæson på en femteplads i den bedste liga, men i både 2006, 2008 og 2010 vandt klubben den bedste række. Klubben trænes af hollandske Henk ten Cate, der tidligere har været assistent i FC Barcelona og Chelsea samt cheftræner i græske Panathinaikos og Ajax Amsterdam. Gilberto Macenas nye klub hører hjemme i den østkinesiske storby Jinan, der er hovedstaden i provinsen Shandong og hans nye hjemmebane hedder Shandong Stadium. Her er der plads til 43.700 tilskuere.