God moral gav ét point


4. maj 2015

I går spillede AC Horsens uafgjort 1-1 mod HB Køge i 27. runde i 1. Division på Herfølge Stadion.

”De Gule” kom flyvende ud af starthullerne og satte sig fra kampens start på begivenhederne. Allerede i 3. minut fik Jeppe Mehl en fin chance for at bringe gæsterne foran, men hans afslutning fra kort afstand røg lige over sydsjællændernes mål.

Efter den hæsblæsende start satte kampen sig hurtigt, men det var AC Horsens, der var toneangivende igennem hele første halvleg. I 20. minut dumpede en løs bold ned foran Jeppe Mehl, der ikke fik det bedste træf på sin afslutning. Ved et frispark lige uden for feltet viste Martin Retov sin fine boldføling og hurtige spilopfattelse. Inden HB Køge spillerne opfattede situationen, chippede han elegant frisparket ind til en helt fri Kjartan Henry Finnbogason, der desværre bankede bolden hårdt over overliggeren.

Få minutter efter fik islændingen endnu en god målchance, men heller ikke der med gevinst. Joseph Mensah fik chancen som hængende angriber i fraværet af hele fire spillere, der afsonede karantæne (Frederik Rønnow, Mathias Nielsen, Thomas Kortegaard og Steffen Kielstrup). Morten Rasmussen så til fra tribunen med den skade, han pådrog sig mod Viborg forrige lørdag. Mensah gjorde sig fint bemærket i flere omgange, og kort før pausen var han tæt på at bringe AC Horsens foran. Desværre diskede HB Køges målmand Frederik Due op med en flot redning på ghaneserens langskud. I første halvlegs døende sekunder nåede Jeppe Mehl at appellere for et straffespark, men han fik i stedet for et gult kort for forsøg på film. HB Køge havde ikke én eneste kvalificeret afslutning i en første halvleg, hvor Aleksandar Stankovic stort set var arbejdsløs i gæsternes bur.

Efter pausen blev det en mere jævnbyrdig forestilling, hvor ”De Gule” dog stadig var spilstyrende. Men i 65. minut blev kampen med ét vendt på hovedet. Nærmest ud af ingenting scorede Bruninho i en situation, hvor bolden ikke blev clearet af den gule forsvarskæde. Aleksandar Stankovic tog også en del af målet på sin kappe, men den må de nu deles om. I kølvandet på målet vågnede HB Køge op til dåd, og i den periode kom de frem til flere målchancer. Blandt andet kampens største målchance, som Nikolaj Hansen heldigvis sendte på stolpen. Cheftræner Bo Henriksen reagerede fra bænken med udskiftninger. Ud gik blandt andre den blot 16-årige Mads Bech, som fik en strålende debut for AC Horsens på venstre back. Han gjorde ikke tingene sværere, end de var. Og han glimrede også med flere raids frem ad banen og lange indkast fra banens modsatte side. Ingen tvivl om at Mads Bech er et superspændende ungt talent, som AC Horsens bør få masser af glæde af i de kommende år.

I slutningen af kampen viste AC Horsens god moral ved at lægge et tungt og vedvarende pres på HB Køge. Anstrengelserne så længe ud til at være skønne spildte kræfter, men heldigvis fik ”De Gule” udlignet i dommer Sandi Putros’ tillægstid. Bubacarr Sanneh var sendt frem i forreste linje. Her skabte han masser af ravage, og det var også ”Buba”, der sendte et perfekt indlæg ind fra venstre side, som lå lige i pandebrasken på Kjartan Henry Finnbogason. Islændingen svigtede ikke, og det var naturligvis både en forløsning og samtidig højst fortjent, at AC Horsens fik udlignet på falderebet.

AC Horsens kan nu se frem til en uges opladning på træningsbanen. Jeppe Mehl ryger i karantæne til næste runde. Til gengæld er der altså hele fire mand, der vender tilbage i næste uge, hvor der således bliver færre ledige sæder i bussen, når turen atter går over Storebælt. Næste søndag 10. maj skal AC Horsens møde Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion i 28. runde i 1. Division.

Kampfakta:

HB Køge-AC Horsens-1-1 (0-0)

65. Bruninho 1-0.

90. Kjartan Henry Finnbogason 1-1.

 

HB Køge:

Frederik Due

Delphin Tshiembe, Alexander Ludwig, Søren Henriksen, Kristian Pedersen

Kristoffer Munksgaard, Kristian Andersen, Jonas Thomsen, Sylvester Seeger-Hansen

Brandáo, Bruninho

 

Udskiftninger:

67. Sylvester Seeger-Hansen ud, Phillip Zinckernagel ind.

67. Brandáo ud, Nikolaj Hansen ind.

87. Kristoffer Munksgaard ud, Daniel Arrocha ind.

 

Advarsler:

2. Jonas Thomsen.

87. Alexander Ludwig.

 

AC Horsens:

Aleksandar Stankovic

Jacob Berthelsen, Martin Retov, Bubacarr Sanneh, Mads Bech

Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Martin Lund, Troels Kløve

Kjartan Henry Finnbogason, Joseph Mensah

 

Udskiftninger:

68. Martin Lund ud, Nicklas Balleby ind.

74. Mads Bech ud, Malthe Boesen ind.

88. Joseph Mensah ud, Jude Nworuh ind.

 

Advarsler:

15. Bubacarr Sanneh.

45. Jeppe Mehl.

 

1.133 tilskuere på Herfølge Stadion.

Dommer: Sandi Putros.

 

Foto: Badenfoto.dk