Gul 2-1 sejr i Aarhus


29. juni 2011

AC-spillerne har kun været på træningsbanen i godt en uges tid, men spillerne viste højt niveau her til eftermiddag mod AGF, der blev slået med 2-1 i egen hule. Kampen udviklede sig til en lige affære i 1. halvleg, mens ”De Gule” var dominerende efter pausen.

Der var langt mellem de åbne chancer i 1. halvleg og der skulle en skidt clearing til fra Arthur Sorin, før kampens første chance tilfaldt Thomas Kortegaard, der dog sendte bolden et godt stykke forbi med højreskøjten. Tre minutter senere viste Jeppe Mehl gode takter, da han opsnappede bolden fra Peter Graulund på midten af banen, susede mod mål og tordnede bolden lige forbi stolpen.

Hjemmeholdet havde faktisk ikke de store muligheder før pausen. Casper Sloth havde det bedste forsøg, der dog blev fulgt til dørs af Søren Jochumsen. I den anden ende var Gilberto Macena tæt på at opsnappe en tilbagelægning fra Arthur Sorin til Steffen Rasmussen, men brasilianeren manglede lige et par støvlenumre i at få kontrol over bolden.

AGF kom godt ud til 2. halvleg og der var kun spillet tre minutter, da Peter Graulund fyrede bolden i sidenettet, men AC slap med skrækken. I det næste angreb burde Martin Spelmann have bragt ”De Gule” foran, da han tog et godt løb og tæmmede en fin aflevering fra Martin Retov. Desværre sendte han bolden forbi det lange hjørne. Et minut senere mistede Gilberto Macena bolden i angrebet og så gik det hurtigt den anden vej. En hurtig AGF-omstilling blev afsluttet af Peter Graulund med et godt hug i det korte hjørne, men Søren Jochumsen kom godt ned.

Det trak op til en scoring og den faldt i det 53. minut. Thomas Kortegaard fandt Gilberto Macena med en fremragende stikning og Macena fyrede resolut af – Emil Ousager kunne ikke holde bolden og så var AC foran 1-0. Den gule jubel havde dog knapt lagt sig, før aarhusianerne kunne glæde sig over udligningen. To minutter efter 1-0 målet skar Stephan Petersen ind fra venstre side og fyrede resolut af – 1-1.

AGF’s Peter Graulund fik en gylden mulighed for at bringe hjemmeholdet foran, da han modtog en stikning, som AC-defensiven ikke var klar på, men Søren Jochumsen kom godt ud af sit mål og chancen løb ud i sandet.

Issey Nakajima-Farran blev matchvinder i det 62. minut, da han afsluttede et mønsterangreb. Gilberto Macena gik lidt ned i banen for at modtage bolden og fandt Lasse Kryger på højrekanten. Han sendte et fladt indlæg ind til Issey Nakajima-Farran, der køligt udplacerede AGF-keeperen. Syv minutter senere var Kryger selv tæt på at indtage målscorerens rolle, men han afsluttede ind i et par AGF-ben.

AC Horsens producerede mange chancer og mod slutningen havde både Martin Retov, Alioune Kebe og Issey Nakajima-Farran mulighed for at få netmaskerne til at blafre, men uden held.

Alt i alt en glimrende indsats af ”De Gule”, der også viste stort fysisk overskud i sommervarmen.

AC Horsens: Søren Jochumsen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam (Hamza Kizil, 45.), Niels Lodberg (Troels Kløve, 80.), Anders Nøhr (Janus Drachmann, 60.), Thomas Kortegaard, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl (Lasse Kryger, 58.), Gilberto Macena (Alioune Kebe, 82.), Kenan Hajdarevic (Issey Nakajima-Farran, 45.).