Gul nedtur i Skive


18. april 2015

AC Horsens tabte fredag aften 3-0 til Skive på Spar Nord Arena i 25. runde i 1. Division. Fra kampens start var det ”De Gule” der satte sig tungt på begivenhederne, og især Kjartan Finnbogason havde et par chancer for at bringe gæsterne i front. I stedet for åd Skive sig ind i kampen og kom foran 1-0 inden pausen. Da Frederik Rønnow blev udvist i begyndelsen af 2. halvleg, og Skive kom foran 2-0 var det reelt game over. Nedturen endte med, at Skive slog AC Horsens 3-0.

Lige før kampens start stod det klart, at Morten Rasmussen ikke kunne spille i midterforsvaret. Han blev erstattet af Martin Lund, hvorefter der blev rokeret lidt rundt på tropperne. I begyndelsen af kampen var ”De Gule” bedst trods den sene rokade. Thomas Kortegaard havde et par gode oplæg til Kjartan Finnbogason, som kunne have bragt AC Horsens foran.

10 minutter før pausen var der tre situationer inden for to minutter, som fik stor betydning for kampens udfald. Først fik Kjartan Finnbogason et skub i ryggen og blev væltet omkuld i feltet, men dommeren undlod at dømme straffespark. Minuttet efter sendte Jeppe Mehl et frispark få centimeter forbi den fjerneste stolpe, og minuttet efter igen bragte Skive sig foran 1-0. I kølvandet på det mål var gæsterne groggy i de sidste minutter af 1. halvleg, hvor Martin Lund også måtte udskiftes med André Bjerregaard på grund af en skade.

Efter pausen kom AC Horsens bedre med, men i 53. minut blev kampen reelt afgjort. Frederik Rønnow fik et direkte rødt kort for det, dommeren takserede som en nødbremse og et straffespark. En hård dom, men desværre fik Rønnow her karrierens første udvisning, og han får nu to dages karantæne i de kommende runder mod Viborg og HB Køge. Mikkel Jespersen fra Skive scorede på det efterfølgende straffespark, og derefter gik gassen af ballonen. Skive satte en streg under den gule nedtur, da de senere øgede føringen til 3-0, og det skulle også vise sig at blive slutresultatet.

AC Horsens må sande, at Skive er holdets største skrækmodstander i 1. Division i denne sæson. Nu gælder det om at klinke skårene og se fremad til næste uges kamp mod topholdet Viborg FF på CASA Arena Horsens på lørdag.

Kampfakta:

Skive IK-AC Horsens- 3-0 (1-0)

35. min. 1-0 Danilo Arrieta

53. min. 2-0 Mikkel Jespersen, straffespark

67. min. 3-0 Michael Byskov

 

Skive IK:

Daniel Krog

Jesper Nielsen, Jakob Andersen, Jens Berthel Askou, John Dyring

Mikkel Cramer, Ayinde Lawal, Michael Byskov, Jesper Henriksen

Mikkel Jespersen, Danilo Arrieta

 

Udskiftninger:

43. Jeff Mensah afløser Ayinde Lawal

74. Victor Nielsen afløser Jakob Andersen

80. Kristian Nielsen afløser Danilo Arrieta

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Mathias Nielsen, Jacob Berthelsen, Bubacarr Sanneh, Thomas Kortegaard

Jeppe Mehl, Steffen Kielstrup, Troels Kløve, Martin Lund

Jude Nworuh, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

41. Martin Lund ud, André Bjerregaard ind.

54. Jude Nworuh ud, Aleksandar Stankovic ind.

62. Troels Kløve ud, Martin Retov ind.

 

Advarsler:

53. Frederik Rønnow, rødt kort.

 

768 tilskuere på Spar Nord Arena.

Dommer: Michael V. Jensen.

 

Foto: Badenfoto.dk