Gul premieresejr


4. marts 2012

AC Horsens fik en rigtig god start på foråret med en 2-1 sejr over HB Køge her til eftermiddag, og ”De Gule” indtager nu tredjepladsen i Superligaen med 32 point.

Det begyndte lovende på CASA Arena Horsens med et AC-hold, der dominerede i det første kvarters tid, hvorefter gæsterne kom bedre med i kampen. Anders Nøhr havde en gylden mulighed for at give hjemmeholdet en drømmestart i det fjerde minut, da Henrik Toft serverede bolden for ham, men Nøhr sendte bolden over mål fra kort afstand. I den anden ende viste HB Køge tænder i det niende minut, hvor Nicolaj Madsen headede et hjørnespark ned i jorden og mod kassen, men Robert Veselovsky var på plads.

Efter et kvarters spil fik ”De Gule” en hjælpende fod fra en HB Køge-spiller, der lagde bolden tilbage til målmand Morten Haastrup, der imidlertid var et stykke væk fra sit mål. Bolden strøg over keeperen, men til gæsternes held også halvanden meter forbi kassen.

AC Horsens skabte flere gode angreb og havde også tilløb til mere, som da Henrik Toft var få centimeter fra at nå Johan Absalonsens fine indlæg i det 24. minut, og i det 36. minut sendte Henrik Toft sin angrebsmakker afsted på venstrekanten. Absalonsen styrede mod mål, men Morten Haastrup kom godt ud.

Johan Absalonsen fik en god debut i den gule trøje, og det gav en del arbejde til HB Køge-defensiven. I det 37. minut opsnappede Martin Spelmann en dårligt udspark fra Morten Haastrup, og Spelmann sendte Absalonsen afsted, men målmanden tog revanche. Det kom der et hjørnespark ud af, og det tog Martin Retov, der sendte bolden ind i hovedet på Henrik Toft, som headede lige forbi mål. Fem minutter før pausen kunne Johan Absalonsen have givet HB Køges pausete en bitter smag. Han erobrede bolden fra Stefan Hansen i bagkæden, men tordnede efterfølgende bolden forbi stolpen.

”De Gule” fortsatte med at producere chancer efter pausen og i det 52. minut fik Niels Lodberg en dobbeltchance. Først blev hans forsøg midt for mål reddet på stregen og bolden røg ud til Lodberg igen, der måtte se sin anden afslutning blive blokeret. Det lå ikke i luften, at HB Køge skulle komme foran, så der gik et gys igennem publikum i det 56. minut, hvor Fabinho sled sig fri og ramte stolpen. Hjemmeholdet kom dog fortjent foran i det 66. minut på Martin Retovs flotte frispark, der blev drejet ind ved den ene stolpe.

Indskiftede Ken Fagerberg skabte ravage i HB Køges defensiv, og otte minutter efter sin indskiftning kom han frem til en god mulighed efter en god aflevering i dybden fra Janus Drachmann. Fagerberg rundede sin direkte modspiller, men fik ikke fart nok i sin afslutning. I det 83. minut serverede den svenske angriber en god aflevering for Johan Absalonsen i venstre side, og Absalonsen vippede bolden over den fremadstormende keeper. Martin Spelmann hjalp bolden det sidste stykke over stregen og blev noteret for scoringen.

Nicolaj Madsen reducerede for gæsterne fem minutter før tid, men tættere på kom HB Køge ikke.

Matchfacts

AC Horsens – HB Køge 2-1 (0-0)

66. 1-0 Martin Retov

83. 2-0 Martin Spelmann

85. 2-1 Nicolaj Madsen

 

AC Horsens:

Robert Veselovsky

Troels Kløve, Nabil Aslam, Niels Lodberg, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Henrik Toft, Johan Absalonsen

Indskiftninger

63. Alexander Juel Andersen (Troels Kløve)

63. Janus Drachmann (Lasse Kryger)

71. Ken Fagerberg (Henrik Toft)

 

HB Køge

Morten Haastrup

Thomas Sørensen, Stefan Hansen, Andreas Sørensen, Ronnie Bendtsen

Adeola Runsewe, Lasse Konborg, Marcel Rømer, Mads Laudrup

Nicolaj Madsen

Fabinho

Indskiftninger

60. Martin Christensen (Adeola Runsewe)

71. Mads Laudrup (Marc Rochester)

77. Tobias Thomsen (Ronnie Bendtsen)

Tilskuertal: 3.710.

Man of the match: Martin Retov

Dommer: Henrik N. Kragh

Advarsler: 51. Lasse Kronborg, 86. Nicolaj Madsen

Foto: badenfoto.dk