Gul sejr i Silkeborg


31. oktober 2011

Lørdag tog A Horsens’ U-17 Divisionshold tre vigtige point med hjem fra lokalopgøret i Silkeborg. Kampen blev ligeså intens og jævnbyrdig som ventet, men til sidst kunne "De Gule" juble over alle tre point.

Silkeborg startede bedst og kunne allerede efter et minut være kommet foran, da de efter et hjørnespark får afsluttet på stolpen. AC-spillerne så bestemt ikke godt ud i denne situation, og generelt så det ud til, at AC-spillerne manglede lidt mod i luftduellerne i eget felt, hvilket betød at stort set alle SIF's dødbolde var farlige. Spillet mellem felterne var præget af duel og omstilling i kampens start, og det betød, at midtbanespillerne skulle løbe utrolig mange meter og det efterlod huller mellem kæderne, der var trukket for langt fra hinanden. Heldigvis var spillet på den sidste tredjedel af banen rigtig godt og "De Gule" viste gode takter, når der skulle laves løb i og omkring feltet. Efter syv minutters spil er det så Daniel Jensen der tager et aggressivt løb fra sin venstre kant og ind under bagkæden. Her modtager han en super stikning, og går forbi keeperen, der nedlægger ham. Straffespark, men af en eller anden grund vælger dommeren ikke at udvise keeperen, på trods af at han var bagerste mand! Okan Özdemir scorer stensikkert på straffesparket. AC Horsens skulle have bragt sig yderligere foran i 1. halvleg, da både Emil Nielsen og Mirsad Suljic blev spillet fri med keeperen ligesom Nicklas Bigum havde en afslutning tæt under mål, men desværre var Silkeborg-keeperen særdeles velspillende i dagens kamp og dermed blev det ved 0-1 i pausen.

2. halvleg lignede meget den første, men AC sad bedre på spillet og Silkeborg begyndte i endnu højere grad at sende lange bolde op på deres angribere. Der var masser af dueller og intense situationer i kampen, men AC-spillerne formåede bedst at holde fokus og ikke lade sig gå på af kontroversielle dommerkendelser og provokationer fra modspillere. Der var store chancer i begge ender, men Silkeborg-keeperen stod fortsat i vejen når "De Gule" afsluttede, mens Silkeborg i den anden ende var meget uskarpe og 90 % af deres afslutninger ramte slet ikke målet. Dermed endte det med en 1-0 sejr til AC Horsens.

Cheftræner Mads Lyng havde følgende kommentar efter kampen:
- Det er en rigtig vigtig sejr for os. Det var en meget vanskelig opgave for drengene, da Silkeborg er svære at spille mod og der samtidig var masser af intensitet i duellerne, som der bør være i sådan et lokalopgør. Vi er meget tilfredse med indsatsen og den måde vi holder fokus på spillet og holder hovedet koldt i en kamp, hvor der virkelig var udfordringer rent mentalt for spillerne. Defensivt løber vi godt retur og er aggressive, mens vi i luftspillet ikke er stærke nok og det skal vi have rettet op på. Offensivt gjorde vi det ok, men der er absolut plads til forbedringer, ikke mindst i forhold til at hvile med bolden og dermed give os selv muligheden for at bygge mere op inden vi søger at komme til afslutning. Men vi er meget glade og tilfredse og nu skal vi fokusere på at slå Hvidovre på lørdag, hvilket bestemt ikke bliver nogen nem opgave.