Gul storsejr i sæsonpremieren


28. juli 2013

AC Horsens tog hul på tilværelsen i NordicBet Ligaen med flot spil og en 4-1 sejr over AB på CASA Arena Horsens.

Sejren blev grundlagt i 1. halvleg, hvor ”De Gule” spillede flot fodbold i højt tempo, og hjemmeholdet sad fuldstændig på kampen. Debuterende Erik Marxen skulle blot bruge seks et halvt minut i AC-trøjen, inden han sendte en afslutning lige forbi målet efter en AC-omstilling, og efter et kvarters spil forsøgte Henrik Toft sig med et glimrende langskud, da Jeppe Mehl headede bolden ned for fødderne af ham, men desværre var Kim Drejs på plads i buret.

AB-keeperen kunne dog ikke gøre noget ved 1-0 målet i det 18. minut. Martin Retov serverede et perfekt indlæg for Jude Nworuh, der var overraskende umarkeret foran mål, og det takkede nigerianeren for ved at heade bolden i kassen. Jude Nworuh viste storform i spillet på banen og foran kassen, og i det 26. minut var han på spil igen. Denne gang da Martin Retov sparkede et frispark op på Lasse Kryger, der headede på tværs, og her viste Nworuh killerinstinktet, da han klappede bolden i kassen.

Troels Kløve og Henrik Toft forsøgte sig efterfølgende med udmærkede skud fra distancen, men desværre uden at øge føringen. Hjemmeholdet spillede med stor aggressivitet i 1. halvleg, og det viste Jeppe Mehl et eksempel på i det 39. minut, da han erobrede bolden fra AB’s back ved midterlinjen og styrede mod kassen, inden han desværre afsluttede lige på Kim Drejs.

AB var sjældne gæster foran Thomas Villadsens mål, og akademikerne reducerede noget ufortjent i det 42. minut, da Andreas Baes satte sidste fod på en AB-omstilling. Heldigvis svarede AC Horsens hurtigt igen et par minutter senere ved Lasse Kryger, der uimodståeligt steg op i 2. sals højde og headede et Retov-hjørnespark i kassen.

Desværre formåede hjemmeholdet ikke at spille i samme tempo efter pausen, og der sneg sig også flere uprovokerede fejl ind i spillet. Det betød, at gæsterne kom bedre med i kampen, men AC Horsens fortsatte med at producere chancer. Første gang et par minutter inde i 2. halvleg, da Thomas Kortegaard fandt Troels Kløve på kanten af feltet, og Kløve tvang Kim Drejs ud i en god redning. Fire minutter senere serverede Kortegaard bolden for Jude Nworuh, der dog blev væltet inden afslutningen.

Efter godt en times spil var det så Henrik Tofts tur til at forsøge at overliste Kim Drejs, men denne gang diskede AB-keeperen op med en fodparade. I den anden ende kom Patrick Naundrup først på et indlæg i det 70. minut, men bolden landede i sidenettet. Troels Kløve lukkede kampen i det 80. minut, da han prikkede et indlæg fra Janus Drachmann i kassen.

Kampen bød på debut til Erik Marxen, Thomas Villadsen og Anders Randrup.

Der blev afholdt et minuts stilhed til ære for Bent Schmidt Hansen umiddelbart inden kickoff, og AC Horsens vil gerne takke tilskuerne for at respektere dette.

 

Matchfacts:

AC Horsens – AB 4-1 (3-1)

1-0 Jude Nworuh (18.)

2-0 Jude Nworuh (26.)

2-1 Andreas Baes (42.)

3-1 Lasse Kryger (44.)

4-1 Troels Kløve (80.)

AC Horsens:

Thomas Villadsen

Lasse Kryger, Morten Rasmussen, Steffen Kielstrup, Erik Marxen

Troels Kløve, Martin Retov, Janus Drachmann, Jeppe Mehl

Henrik Toft, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:

46. Thomas Kortegaard (Jeppe Mehl)

71. Anders Randrup (Henrik Toft)

88. Esben Petersen (Troels Kløve)

AB:

Kim Drejs

Saleem Nanji, Mads Ibenfeldt, Casper Grønn, Emil Farver

Jonas Henriksen, Kasper Kristensen, Klaus Lykke, Andreas Baes

Patrick Naundrup, Simon Bræmer

Indskiftninger, AB:

73. Younes Namil (Jonas Henriksen)

76. Simon Okosun (Patrick Naundrup)

Tilskuere: 2.408

Man of the match: Jude Nworuh

Dommer: Chris Johansen

Foto: badenfoto.dk