Gul tomålsføring var ikke nok


5. oktober 2014

AC Horsens så ud til at tage sæsonens femte sejr, da Jeppe Mehl bragte ”De Gule” foran med 3-1 i det 53. minut af hjemmekampen mod FC Fredericia, men gæsterne scorede yderligere to gange til slutresultatet 3-3, og dermed sluttede opgøret uden vinder.

Det virkede meget hektisk i kampens første 10 minutter, hvor der var chancer og tilløb til chancer i begge ender, og den første reelle chance tilfaldt gæsternes Anders Hostrup efter blot 42 sekunder.  Chancen var meget stor, men Hostrup sendte bolden forbi mål. Frederik Helstrup og André Bjerregaard havde de største gule tilbud, men uden at få netmaskerne til at blafre bag Jakob Køhler.

Der faldt lidt ro over kampen efter et kvarters spil, men Marc Pedersen sørgede for masser af liv igen, da han headede gæsterne i front i det 18. minut i forbindelse med et hjørnespark. Føringen holdt dog kun i syv minutter, før Janus Drachmann bragte balance i regnskabet. Mathias Nielsen vandt en nærkamp mod Lasse Kronborg, og bolden dumpede ned for fødderne af Drachmann, der viste sin fine sparketeknik og klappede bolden i kassen uden chance for målmanden.

De knap 2.000 tilskuere fik noget at juble over igen i det 37. minut, da Martin Lund sendte et nærgående hjørnespark ind foran mål, og det var Sebastien Ibeagha, der havde sidste fod på bolden.  2-1 føringen holdt til pausen, og det gav ro i maven, da Jeppe Mehl bragte hjemmeholdet foran med 3-1 otte minutter inde i 2. halvleg. Han skar ind i banen fra venstrekanten og slap fri af Sebastian Ibeagha, inden han sikkert sendte bolden i kassen ved forreste stang.

Dermed havde ”De Gule” et glimrende udgangspunkt, men seks minutter senere var AC-defensiven alt for passiv, da Jesper Christiansen satte sig igennem på højrekanten og serverede bolden for Anders Hostrup inde foran mål, og han skulle blot prikke den i kassen. Herefter fulgte en lang periode, hvor gæsterne var bedst, og udligningen faldt i det 72. minut. Denne gang var det Nikolaj Hagelskjær, der tog turen i højre side og sendte bolden ind foran mål, hvor Anders Hostrup endnu engang dukkede op og prikkede den i netmaskerne.

Anders Hostrup kunne og burde have scoret endnu engang seks minutter senere, da han blev sendt i dybden af Jesper Christiansen, men Jakob Busk kom godt ud af sit mål.

I sidste minut var Kjartan Henry Finnbogason tæt på at få hjemmeholdets tilskuere til at gå amok i glædesrus, men han sendte bolden på stolpen. Det var Jude Nworuh, der stod for det flotte forarbejde ved at vinde nærkampen mod Sebastien Ibeagha og servere bolden for Finnbogason.

Det ene point betyder, at AC Horsens bibeholder femtepladsen i NordicBet Ligaen.

Frederik Helstrup måtte desværre udgå af opgøret efter en stempling på anklen, men skaden ser heldigvis ikke ud til at være alvorlig.

Matchfacts:

AC Horsens – FC Fredericia 3-3 (2-1)
0-1 Marc Pedersen (18.)
1-1 Janus Drachmann (25.)
2-1 Selvmål (37.)
3-1 Jeppe Mehl (53.)
3-2 Anders Hostrup (59.)
3-3 Anders Holstrup (72.)

AC Horsens:
Jakob Busk
Thomas Kortegaard, Sonni Nattestad, Jacob Berthelsen, Frederik Helstrup
Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Mathias Nielsen, Joseph Mensah
Martin Lund
André Bjerregaard

Indskiftninger, AC Horsens:
42. Mads Aaquist (Frederik Helstrup)
68. Jude Nworuh (Joseph Mensah)
89. Kjartan Henry Finnbogason (Martin Lund)

Advarsler, AC Horsens:
66. Mathias Nielsen

FC Fredericia:
Jakob Køhler
Nikolaj Hagelskjær, Sebastien Ibeagha, Marc Pedersen, Andreas Moos
Mikael Rynell, Lasse Kronborg, Christian Ege Nielsen, Tobias Perch-Nielsen
Jesper Christiansen, Anders Hostrup

Indskiftninger, FC Fredericia:
16. Jakob Eriksen (Mikael Rynell)
91. Sebastian Billund (Anders Hostrup)

Advarsler, FC Fredericia:
40. Lasse Kronborg
91. Christian Ege Nielsen

Tilskuere:
1.941

Man of the match:
Janus Drachmann

Dommer:
Morten Krogh

Foto: badenfoto.dk