Gule talenter på Langmarkskolen kan se frem til formiddagstræning


18. maj 2020

AC Horsens har i disse år stor fokus på talentudvikling og nu står superligaklubben klar med endnu et initiativ, som vil forbedre de unge fodboldtalenters muligheder for at udvikle sig. Fra næste skoleår kan AC Horsens nemlig tilbyde formiddagstræning til spillerne i 7., 8., og 9. klasse på Langmarkskolens Team Danmark-linje.

For kort tid siden offentliggjorde DBU licenstildelingen til de danske eliteklubber, og det var positiv læsning. DBU har rangeret AC Horsens som den 13. bedste danske klub inden for talentudvikling og har dermed taget et spring fra nummer 15 til nummer 13 på et år, og dermed kan klubbens spillere fra U15-U19 glæde sig til at blive matchet mod de allerbedste danske ungdomshold for første gang nogensinde.

AC Horsens har oprustet markant på klubbens akademi gennem de seneste tre år, og arbejdet med at optimere talentudviklingen fortsætter nu med tilbuddet om formiddagstræning.

- Vi er rigtig glade for, at vi efter en god og konstruktiv dialog med Horsens Kommunes eliteidrætskonsulent, Søren Jochumsen, og skoleleder Christian Christensen fra Langmarkskolen kan tilbyde vores talenter formiddagstræning. Det betyder meget for os, at vi har gode medspillere og sparringspartnere, når vi skal finde en løsning, der passer alle parter, og det har vi igen haft i dette tilfælde. Jeg vil gerne rose kommunen for et stort engagement og vilje til at prioritere de lokale talenter, siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen.

Det gode samarbejde gavner de gule talenter, og talentchef Claus Troelsen glæder sig over, at det igen er lykkes at optimere talentudviklingen.

- Spillernes hverdag bliver markant bedre uddannelsesmæssigt og sportsligt ved at træne om formiddagen og holde fri og have tid til at lave lektier om aftenen. Vi afsøger altid muligheder for at blive unikke på vores akademi, og det kan vi blive på det her parameter. Det er godt gået af alle parter, lyder det fra Claus Troelsen.

Også skoleleder Christian Christensen er begejstret for den nye aftale.

-  Vi ønsker altid at skabe de bedst mulige forhold for vores elever i forhold til deres læring, udvikling og trivsel. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi sammen med Horsens Kommune og vores gode samarbejdspartner AC Horsens kan være en del af dette banebrydende og unikke koncept til gavn for vores elever.

Borgmester Peter Sørensen er glad for, at det er lykkedes at få en aftale i stand.

- Jeg lægger stor vægt på, at der udover sportslige ambitioner også holdes fast i, at vores unge talenter får en god uddannelse. Og med det nye tilbud om formiddagstræning vil eleverne kunne få en mere sammenhængende hverdag med fokus på både det sportslige og det uddannelsesmæssige.

Den nye aftale er flot arbejde af AC Horsens og Langmarkskolen, og det er endnu et spændende skridt i en utrolig positiv udvikling for talentarbejdet i AC Horsens, siger Peter Sørensen.

For Søren Jochumsen er aftalen også vigtig i forhold til de unge talenters trivsel.

- Talentudviklingen i Horsens Kommune bygger på Team Danmarks værdisæt, VærdiHUSET, der bl.a. skal være med til at sikre, at unge eliteidrætsudøvere trives i en travl hverdag med sport og uddannelse. Det nye tiltag for vores unge fodboldtalenter skal sikre, at de udvikler sig til hele mennesker og får succes på både den sportslige og uddannelsesmæssige bane, siger Søren Jochumsen.