Gult talent på inspirations- og oplevelsestur til Southampton


20. september 2018

Der bliver arbejdet stenhårdt af dygtige trænere, ledere og spillere på AC Horsens Akademi, og der er fastlagt en klar strategi, som alle følger, og det har i den grad givet medvind for den gule talentudvikling.

For godt en måned siden fik Mathias Madsen debut på U17-landsholdet og greb i den grad chancen, og nu har endnu et gult talent gjort sig fortjent til en stor oplevelse.

I weekenden havde Southampton FC inviteret AC Horsens’ U15-spiller Jeppe Kjær på et ophold, hvor han kunne få en fornemmelse af forholdene og niveauet i den engelske Premier League-klub.

Jeppe Kjær lettede fra Billund torsdag morgen og var i Southampton sammen med sin far og Kristian Høeg, der var AC Horsens’ repræsentant.

Torsdagen bød på rundvisning på det imponerende træningsanlæg og fysiske tests i form af spring og sprint, og der var også plads til et træningspas med U16-holdet. Fredag stod den blandt andet på træning med Southamptons U18-mandskab, og lørdag spillede Jeppe Kjær næsten hele kampen for klubbens U16-hold, der mødte Arsenal.

AC Horsens’ talentchef Claus Troelsen er glad for, at Jeppe Kjær fik en god oplevelse.

- Jeppe er et rigtig stort talent, som har fortjent at få en stor oplevelse som den her inspirations- og oplevelsestur til Southampton. Vi tror meget på Jeppe, og vi ser det her som en del af hans udviklingsproces, for det er med til at udfordre ham på det mentale og fodboldmæssige plan, forklarer Claus Troelsen.

- Arbejdet på træningsbanen i Southampton adskiller sig ikke væsentligt fra det, der sker i AC Horsens, men jeg blev selvfølgelig inspireret og tager viden med tilbage til AC Horsens, som vi kan bruge fremadrettet. Jeppe håndterede opholdet rigtig fint, og det var fedt at se ham blive udfordret og matchet af ældre spillere. Han præsterede rigtig godt til træning og i kamp, og han har givet udtryk for, at han havde en god tur, supplerer Kristian Høeg.

Foto: Privat