Horsens fS vandt kommunemesterskabet 2011


4. november 2011

Horsens Kommune og AC Horsens inviterede lørdag den 29. oktober til Kommunemesterskaberne for drenge årgang 2000 blandt fodboldklubberne i Horsens Kommune.

Seks hold havde tilmeldt sig Kommunemesterskaberne, som blev afviklet som et 7-mandsstævne, men med den særlige ændring, at kampene spillet på 11-mandsmål, hvor alle mødte alle.

Stævnet blev indledt af AC Horsens’ talentchef Keld Erik Sørensen, som bød velkommen til Brædstrup IF, FC Horsens, Horsens fS, Stensballe IK, Hatting-Torsted IF samt Hovedgaard IF, og han udtrykte ønske om, at alle ville gå ud og give den max gas og spille efter bedste evner i fodboldens tegn.

Det virkede som om, drengene tog ordene til sig og fra første fløjt blev der kæmpet og spillet om hver eneste meter. Kamplyst og spilleglæde var gennemgående hele dagen uagtet tåge og kulde, som fik de mange fremmødte forældre og pårørende til at søge varme i caféen mellem kampene.

De fleste kampe var præget af stor jævnbyrdighed med mange tætte dueller, som først var afgjort ved sidste dommerfløjt. Generelt var spilleniveauet højt og drengene viste mange flotte tekniske detaljer, stor spilleforståelse og mange flotte kombinationer rullede hen over banerne.

Som stævnet skred fremad stod det klart, at mesterskabet blev en duel mellem Hatting-Torsted IF og Horsens fS. I klubbernes indbyrdes kamp blev det uafgjort 3–3, hvorefter målscoren blev udslagsgivende og her viste det sig, at Horsens fS var bedst og dermed kunne lade sig kåre som kommunemester 2011.

Alle deltagere fik en medalje som erindring samt gratis entré til den efterfølgende superligakamp mellem AC Horsens og Silkeborg IF. I pausen blev Horsens fS præsenteret på CASA Arena Horsens, hvor de fik overrakt vandrepokal af borgmester Jan Trøjborg for derpå at løbe over til hyldest ved fanklubben Den Gule Fare.

Kommunemesterskabet blev afviklet efter fairplay-princippet og især Hovedgaard IF efterlevede det fuldt ud, da man efter første kamp konstaterede, at man ubevidst var kommet til at benytte en ikke spilleberettiget-spiller. Hovedgaard IF orienterede omgående den stævneansvarlige og valgte at spille de resterende kampe med uændret hold og lade sig taberdømme frem for at udelukke nogen.  Det affødte stor respekt og anerkendelse fra de øvrige deltagende hold. AC Horsens har efterfølgende valgt, at Hovedgaard IF skal have en særlig pris for hurtig og konsekvens håndtering og udvist Fair Play.