Jævnbyrdig affære i Aalborg


4. juli 2011

Der var en trykkende varme på AaB’s træningsanlæg på Hornevej her til eftermiddag, hvor ”De Gule” spillede den anden træningskamp inden sæsonstarten. Der var lagt stor vægt på at give spilletid til så mange spillere som muligt og derfor blev kampen afviklet over tre gange 45 minutter. De første 90 minutter sluttede uden scoringer, mens AaB satte trumf på med to scoringer i 3. halvleg.

De to hold stod godt overfor hinanden i en 1. halvleg, der var rig på nærkampe, men fattig på åbne chancer. Jeppe Curth kom frem til den første, da han satte panden på Anders Dues indlæg, men bolden strøg forbi den ene opstander. Generelt var der gode takter fra begge mandskaber og tilløb til flere chancer, men den sidste aflevering manglede ofte og det kom blandt andet til udtryk i det 20. minut, hvor gode kombinationer mellem Søren Jensen, Issey Nakajima-Farran og Martin Spelmann resulterede i en tværaflevering fra sidstnævnte, men bolden blev clearet lige for snuden af Gilberto Macena. Et minut senere tog Søren Jensen chancen fra distancen, men bolden strøg forbi det lange hjørne.

Janus Drachmann og Martin Spelmann havde et par gode muligheder frem mod pausen, men uden at det for alvor blev rigtig farligt.

”De Gule” kom godt ud af starthullerne til 2. halvleg og der var blot spillet to minutter, da Niels Lodberg serverede en fremragende bold for Issey Nakajima-Farran, der afsluttede resolut og AaB-keeper Nicolai Larsen måtte give hjørnespark.

Thomas Augustinussen stod for AaB’s to første forsøg efter pausen og det var med seks minutters mellemrum. Først tordnede han en bold over, der dumpede ned for fødderne af ham og kort efter headede han Anders Dues indlæg på overliggeren.

Spillerne løb mange meter i den trykkende varme og det kunne ses hen mod slutningen af 2. halvleg, hvor der opstod chancer til begge mandskaber. Nicklas Helenius, Chris Rolfe, Anders Due, Martin Spelmann og Anders Nøhr havde alle kvalificerede afslutninger, men uden at få netmaskerne til at blafre. Et minut før tid manglede en glidende Issey Nakajima-Farran de sidste centimeter i at nå Troels Kløves tværaflevering og Nicklas Helenius fik en kæmpe chance i de døende sekunder af 2. halvleg, men ind ville bolden ikke.

Både AC Horsens og AaB skiftede meget ud på holdene til 3. halvleg, hvor der var mange unge spillere på banen. ”De Gule” kom frem til den første mulighed, da Martin Retov ”chippede” bolden frem til Alioune Kebe. Senegaleseren var alene med AaB-keeperen, men lobbede desværre bolden over både målmand og mål.

Et kvarter inde i 3. halvleg bed hjemmeholdets Henrik Dalsgaard fra sig med et godt langskud, men Kenneth Stenild fik det yderste af neglene på og slog bolden ud på stolpen. Fire minutter senere fyrede Christian Madsen bolden mod det lange hjørne, hvor Janus Drachmann ikke var mange centimeter fra at glide bolden i mål.

I det 24. minut faldt dagens første mål på Hornevej. AaB sendte et indlæg ind fra venstre side, hvor en slap markering udløste en scoring til hjemmeholdet og i det 41. minut satte Ronnie Schwartz en returbold ind til 2-0.

Frederik Rønnow fik 90 minutter i det gule bur og han var en af banens absolut bedste.

Thomas Kortegaard måtte desværre udgå med en lille forstrækning.

AC Horsens i de første 2 x 45 minutter:

 

Frederik Rønnow, Anders Nøhr, Nabil Aslam (Alexander Juel Andersen, 45.), Niels Lodberg, Søren Jensen (Morten Rasmussen, 45.), Lasse Kryger, Janus Drachmann (Martin Retov, 45.), Martin Spelmann, Jeppe Mehl (Thomas Kortegaard, 45, Troels Kløve, 71.), Issey Nakajima-Farran, Gilberto Macena.

AC Horsens i de sidste 45 minutter:

 

Kenneth Stenild, Morten Rasmussen, Hamza Kizil, Nikolaj Nielsen, Søren Jensen (Alexander Juel Andersen, 37.), Troels Kløve, Martin Retov, Janus Drachmann, Christian Madsen, Kenan Hajdarevic, Alioune Kebe.