Jens Berthel Askou bliver ny cheftræner i AC Horsens


4. januar 2021

AC Horsens afbrød samarbejdet med Jonas Dal for en lille måned siden, og i mellemtiden har assistenttræner Mads S. Lyng fungeret som midlertidig cheftræner.

Nu kan Mads S. Lyng igen koncentrere sig om funktionen som assistenttræner, for AC Horsens har ansat Jens Berthel Askou som klubbens nye cheftræner. Askou tiltræder med øjeblikkelig virkning på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2022.

Jens Berthel Askou har senest været cheftræner for færøske HB Torshavn, som han har ført til både mesterskab og pokaltitel, og AC Horsens har købt ham ud af kontrakten, så han er klar til at hilse på sine nye spillere på årets første træningsdag torsdag den 7. januar.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård ser Askou som et stort trænertalent og har hentet mange gode referencer på ham.

- Vi har været i gang med et grundigt forløb i forhold til at finde den helt rigtige profil som cheftræner, og vi har haft møder med Jens Berthel Askou hen over jul, hvilket har mundet ud i en aftale på halvandet år. Han er en vindertype, ambitiøs og grundig, og han har en stor udlandskarriere på CV’et, hvor han blandt andet spillede i Tyrkiet og i den næstbedste række i England, og han har formået at overføre mange af de ting, han stod for som spiller til trænergerningen. Senest har han gjort det fremragende på Færøerne, hvor hans hold vandt the double, og som menneske har han en personlighed og en adfærd, der passer godt ind i vores klub og vores værdier. Vi har store forventninger til ham og glæder os til samarbejdet., siger Niels Erik Søndergård.

Jens Berthel Askou fløj hjem fra Færøerne tidligere i dag, og han glæder sig til at tage hul på opgaverne i AC Horsens.

- Der er flere årsager til, at jeg har valgt at blive cheftræner i AC Horsens. For det første er jeg gennem vores samtaler, mit indtryk af klubben og det kendskab jeg havde i forvejen blevet bekræftet i, at værdisættet og måden at dyrke det på i dagligdagen har stor værdi for alle i og omkring klubben. Det tiltaler mig meget, for jeg synes, det er spændende at arbejde med kulturer og værdier, og AC Horsens har ikke kun fine ord, der hænger på væggen. Klubben er opmærksom på, at mennesker er den vigtigste ressource i en fodboldklub, så værdierne kommer ind under huden på folk, og det er tillokkende for mig, fortæller Jens Berthel Askou og fortsætter:

- Jeg synes, at man i AC Horsens, på trods af at man ligger et udfordrende sted i 3F Superligaen, har gang i mange rigtig gode ting og er på vej i den rigtige retning som klub og organisation. Klubben har taget store skridt i forhold til ungdomsarbejdet, og det bliver spændende at være med til at dyrke og udvikle det samt høste frugterne på sigt. I AC Horsens er alt samlet på ét sted, hvilket måske er lavpraktisk, men det betyder meget i forhold til at integrere det hele til én organisme, lyder det fra Jens Berthel Askou

Om en lille måned bliver forårssæsonen sparket i gang, og målsætningen er klar: AC Horsens skal blive i 3F Superligaen.

- Jeg er et menneske, der rigtig godt kan lide udfordringer, og vi har en stor en af slagsen foran os lige nu i AC Horsens, men jeg har en forkærlighed for opgaver, som folk ikke rigtig tror på, man kan løse. Dem har jeg løst mange af i min karriere, og jeg synes, det er sjovt at tage fat på dem. Det allervigtigste er, at os der står i det tror på det, og så er det lige meget, hvad andre tror. De seneste præstationer giver begrundet tro på, at vi kan løse de udfordringer, der ligger foran os, og det kan godt være, at rampen er lidt stejl lige nu, men det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre. Jeg elsker at vinde, og den følelse bliver ekstra forstærket, når man står i vores nuværende situation, hvor der har været langt mellem sejrene, og vi har ekstra brug for dem. Jeg tror på, at vi kan vinde på kort og lang sigt, og der er meget at vinde lige nu, slutter Jens Berthel Askou.