Jespersen blev matchvinder i solid arbejdssejr


26. oktober 2016

AC Horsens er videre til fjerde runde af DBU Pokalen efter en 1-0 sejr over FC Helsingør onsdag eftermiddag.

Mikkel Jespersen blev matchvinder i det 38. minut, da han sikkert sendte bolden i kassen fra kanten af feltet.

Begge mandskaber havde tilløb til chancer i de første 20 minutter af kampen, men ingen af de to målmænd blev sat på de store prøver i den periode.

FC Helsingørs målmand Aris Vaporakis blev første gang testet i det 26. minut, da Kjartan Finnbogason forsøgte sig med et knaldhårdt skud, og tre minutter senere var den islandske angriber på spil igen, men endnu engang stod målmanden i vejen.

Jonas Gemmer fik halvlegens på det tidspunkt største chance efter glimrende forarbejde af Kim Aabech og Mikkel Jespersen, men Gemmer sendte Jespersens tværaflevering langt over mål i det 35. minut.

Tre minutter senere måtte hjemmeholdets målmand gå den tunge gang og hente bolden ud af netmaskerne. Mikkel Jespersen klappede resolut til bolden på kanten af feltet, og målmanden kunne slet ikke nå op i målhjørnet.

Fire minutter efter pausen forsøgte den tidligere AC Horsens-spiller Mads Aaquist sig med et følt skud fra venstre side, men Dannevang var på plads, og i den anden ende fik Kim Aabech en fin stikning fra Jonas Gemmer og manglede ”kun” at sende bolden forbi målmanden, men hans lob var ikke skarpt nok.

En misforståelse mellem Nicklas Dannevang og Bubacarr Sanneh var tæt på at give en mulighed til Martin Koch, men den store angriber var ikke hurtig nok i opfattelsen.

AC Horsens havde bolden i netmaskerne igen, da Kim Aabech sendte Frederik Møllers fine frispark i kassen, men linjedommeren vinkede for offside.

Mere skete der ikke i kampen, og AC Horsens kvalificerede sig dermed til fjerde runde af pokalturneringen gennem en professionel indsats.

FC Helsingør – AC Horsens 0-1 (0-1)
0-1 Mikkel Jespersen (38.)

AC Horsens: Dannevang, Kortegaard, Sanneh, Møller, Bech, Mehl, Gemmer (O’Brien, 80.), Tshiembe, Jespersen (Bjerregaard, 78.), Aabech, Finnbogason (Hansson, 65.)

FC Helsingør: Vaporakis, Olsen, Petersen, Holm, Aaquist, Dhaflaoui (Andersen, 51.), Fioretos (Salamoun 86.), Hammershøy-Mistrati (Mikkel Basse, 66.), Christensen, Koch

Advarsel, AC Horsens: Ingen

Advarsel, FC Helsingør: Ingen

Tilskuere: 503

Dommer: Anders Poulsen