Jonas Dal Andersen bliver ny cheftræner i AC Horsens


24. august 2020

Den 28. juli offentliggjorde AC Horsens, at Bo Henriksen ikke ønsker at forlænge sin kontrakt, når den udløber i sommeren 2021, og ”de gule” har allerede nu fundet hans afløser.

AC Horsens har købt Jonas Dal fri af kontrakten med FC Fredericia, og den nye cheftræner tiltræder med øjeblikkelig virkning på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023. Dermed stopper Bo Henriksen i AC Horsens et års tid, før hans kontrakt udløber.

Jonas Dal har trænererfaring fra FC Midtjylland, Hobro IK, Esbjerg fB, Kjellerup IF og FC Fredericia, og AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen glæder sig over, at Jonas Dal nu skal stå i spidsen for ”de gule” fra Langmarksvej.

- Jonas Dal passer som træner og menneske perfekt ind i vores kultur og klub, og han bliver en nøgleperson i forhold til at videreudvikle superligatruppen og spillestilen, og han skal også omfavne vores talentudvikling på Akademiet, som vi prioriterer højt. Han kommer med solid trænererfaring og har senest stået i spidsen for FC Fredericia, hvor han har været med til at skabe flotte resultater, og der er ingen tvivl om, at vi har store forventninger til Jonas, fortæller Kristian Nielsen og fortsætter:

- Gennem de seneste år har vi fået skabt et fantastisk fundament for fremtiden, og vi spiller i 3F Superligaen for femte sæson i træk. Akademiet kører bedre end nogensinde, og vi har et rigtig godt setup på alle niveauer. Vi mangler en sports- og talentchef for at gøre vores setup komplet, og ham præsenterer vi i morgen, lyder det fra Kristian Nielsen.

Jonas Dal ser frem til at fortsætte trænerkarrieren i AC Horsens.

- Jeg glæder mig til at møde nye mennesker og blive en del af AC Horsens, og jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan folk tager imod mig og mine idéer. Klubben har et rigtig fedt setup hele vejen fra Akademiet til superligatruppen, og vi skal sammen sørge for, at alle trækker i den samme retning. AC Horsens er meget mere end en lang bold og indkast. Holdene på Akademiet spiller i den bedste række, og vi har konsolideret os i 3F Superligaen, så der er en rigtig god base at arbejde ud fra, fortæller Jonas Dal og fortsætter:

- Det er altid vigtigt at trykke en finger ned i jorden og finde ud af, hvordan kulturen er i klubben, når man er ny. Hvor kommer succesen, sammenholdet, fliden og lidenskaben fra? Det er noget af det, jeg skal blive klogere på. Derudover skal jeg have en masse snakke med assistenttræner Mads Lyng og talentchef Claus Troelsen, og generelt skal mange byde ind, så vi i fællesskab har en plan for, hvordan vi skal flytte klubben. Klubben har en strategi om at gøre mere ved Akademiet og tilføre endnu flere egne spillere til superligatruppen, hvilket er rigtig spændende, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Jonas Dal.