Kollektivt kollaps mod Vendsyssel


18. maj 2015

I går tabte AC Horsens 2-0 til Vendsyssel FF på en trist og regnvåd forårsdag på CASA Arena Horsens. Kampen skulle desværre vise sig at blive nøjagtigt lige så trist som vejret – set med gule briller. Rune Frantsen og Ken Fagerberg scorede målene, og derudover spillede nordjyderne sig frem til et hav af andre målchancer. ”De Gule” skabte derimod stort set ingenting, og indsatsen i går kan desværre beskrives som et kollektivt kollaps.

Fra kampens start var det klart, at ”De Gule” ikke var der. Vendsyssel satte sig tungt på kampen og dominerede den i alle spillets facetter. De spillede sig frem til rigtig mange målchancer – så mange, at det fører for vidt at nævne dem fra en kant af! I 16. minut bragte Vendsyssel sig fuldt fortjent foran 1-0, da Rune Frantsen blev spillet fri igennem. Det var nordjydernes tredje store målchance, og denne gang kunne Frederik Rønnow ikke forhindre gæsterne i at komme på måltavlen. De fremmødte 1.279 tilskuere kårede i øvrigt Frederik Rønnow som ”Man of the match” ved sms-afstemningen, og det må siges at være en fortjent kåring. Uden ham var nederlaget blevet større.

I pausen blev 16-årige Mads Bech skiftet ind til sin hjemmebanedebut på CASA Arena Horsens. Han erstattede Steffen Kielstrup. Cheftræner Bo Henriksen foretog en mindre rokade, så Mathias Nielsen tog plads ved siden af anfører Janus Drachmann på den centrale midtbane. Efter pausen kom ”De Gule” mere kampklare og løbevillige ud til anden halvleg, og i et par tilfælde kom holdet også frem til fine afslutninger. Men det skulle desværre vise sig at være en stakket frist, inden kampen igen forløb som første halvleg. Nordjyderne fortsatte dominansen efter pausen, og atter spillede de sig frem til adskillige store målchancer. I 80. minut var det den svenske angriber Ken Fagerberg, der definitivt sænkede sine tidligere holdkammerater. Fagerberg driblede mod mål, og fra kanten af feltet huggede han den tørt ind bag en chanceløs Frederik Rønnow.

Minuttet efter sendte den netop indskiftede Martin Retov et frispark snert over mål, men tættere på kom ”De Gule” ikke på en dag, der desværre bød på et ret gennemført gult kollektivt kollaps. Defensiven var slet ikke til at kende i forhold til forårets øvrige kampe, hvor de holdt modstanderne nede på ganske få eller slet ingen målchancer. Nordjyderne skabte målchancer på samlebånd, og 2-0 var billigt sluppet. Offensiven var heller ikke til at kende i forhold til holdets tre seneste kampe mod Viborg, HB Køge og Lyngby. I de tre kampe kreerede ”De Gule” mange målchancer, hvilket jo var positivt, selv om kampene kun resulterede i to point. Imod Vendsyssel skabte holdet stort set ingen målchancer. Både defensivt og offensivt var det derfor et bekymrende kollektivt kollaps.

Alt i alt må man konkludere, at AC Horsens led et skuffende nederlag på 2-0 til Vendsyssel FF i 29. runde i 1. Division på CASA Arena Horsens. Nu venter der et par dages hårdt arbejde på træningsbanen, og så handler det om at komme videre, når holdet drager til Fredericia for at møde FC Fredericia på Monjasa Park på onsdag 20. maj kl. 19.00.

Kampfakta:

AC Horsens-Vendsyssel FF 0-2 (0-1)

16. 0-1 Rune Frantsen.

80. 0-2 Ken Fagerberg.

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Mathias Nielsen, Morten Rasmussen, Bubacarr Sanneh, Thomas Kortegaard

Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, André Bjerregaard

Troels Kløve, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

46. Steffen Kielstrup ud, Mads Bech ind.

60. Troels Kløve ud, Joseph Mensah ind.

78. Mathias Nielsen ud, Martin Retov ind.

 

Advarsler:

Ingen.

 

Vendsyssel FF:

Jesper Christiansen

Jens Kristian Sørensen, Buster Munk, Mads Greve, Chris Sørensen, Christian Overby

Martin Bergvold, Hallur Hansson, Bjarke Jacobsen

Rune Frantsen, Ken Fagerberg

 

Udskiftninger:

82. Ken Fagerberg ud, Michael Nielsen ind.

84. Hallur Hansson ud, Henrik Kildentoft ind.

 

Advarsler:

54. Buster Munk.

85. Bjarke Jacobsen.

 

Man of the match: Frederik Rønnow.

1.279 tilskuere.

Dommer: Thomas Kurt Lo Turco.

 

Foto: Badenfoto.dk