Kyniske AaB straffede ”de gule”


27. september 2020

AC Horsens’ U17-mandskab skulle lørdag eftermiddag igen i aktion mod et AaB-mandskab, der har spillet meget målrige opgør indtil videre i U17 Ligaen, og denne kamp blev ingen undtagelse.

1. halvleg blev en meget livlig affære. Et energisk hjemmehold var dygtige til at flytte bolde ned bagved AaB-holdets bagkæde, hvor især Arman Bijedic og Nikolai Vestergaard var dygtige til at stikke bolde dybt. Dette førte til et par rigtig store muligheder til hjemmeholdet, der desværre ikke blev udnyttet. Ganske kynisk kunne AaB, trods et overtag af chancer til hjemmeholdet, gøre det til 0-1 efter et hjørnespark. Hjemmeholdet arbejdede ufortrødent videre, og var fortsat konstant en trussel mod AaB-målet. Kort inden pausen kunne AaB-topscorer Oliver Ross notere sig for sit 10. sæsonmål efter et velplaceret langskud.

”De gule” virker dog til at komme ud efter pausen med en stor tro på, at tingene kan vendes. Og efter en veludført omstilling, kan Zanar Hussein spille Julius Hansen helt fri på kanten af feltet, efter en klog bevægelse fra angriberkollega Angelo Nehmé. Den stærke forward svigter ikke og sparker sikkert bolden i det korte hjørne til 1-2.

I jagten på det udlignende mål bliver hjemmeholdet straffet efter et indlæg, hvor Magnus Østergaard flot redder den første afslutning, men AaB’s Oliver Ross følger op og gør det til 1-3. Dette mål var tilsyneladende for stor en mavepuster for hjemmeholdet, der herefter alt for lidt indkasserer yderligere to mål. Cifrene ender 1-7, efter at AaB i de sidste 10 minutter scorer på endnu et flot langskud og en omstilling.

U17-cheftræner Mads Søvndal var tydeligt skuffet efter kampen:

- Jeg ærgrer mig over, at vi for anden weekend i træk bliver straffet for, at vi ikke er kynisme nok. Ligesom i Brøndby-kampen, så skaber vi rigeligt med chancer i løbet af kampen til både at komme foran og udligne, og gør vi det, så bliver det også en anden kamp. Det er positivt, at vi skaber så mange muligheder, men vi må på træningsbanen og øve os i at eksekvere på dem. Kynisme handler i denne sammenhæng også om at være hårdere, når modstanderen nærmer sig vores mål, og her skal vi lægge yderligere på, konstaterer Søvndal.

AC Horsens - AaB 1-7 (0-2)
’17: 0-1 Noah Holmstrøm
’39: 0-2 Oliver Ross
’48: 1-2 Julius Hansen (Zanar Hussein)
’49: Gult kort Oliver Ross (AaB)
’54: 1-3 Oliver Ross
’56: 1-4 Magnus Koch
’57: 1-5 Noah Holmstrøm
’69: Gult kort Noah Holmstrøm (AaB)
’78: 1-6 Suleiman El-hajj
’79: 1-7 Oscar Meedom