Lærerig landsholdstur for Mathias Madsen


7. marts 2019

AC Horsens’ stortalent Mathias Madsen er netop kommet hjem fra nogle begivenhedsrige dage i Frankrig, hvor han sammen med U17-landsholdet har været i gang med de sidste forberedelser forud for de kommende EM-kvalifikationskampe.

I løbet af en lille uge i marts – fra den 21. til den 27. – møder Danmark Kroatien, Schweiz og England i EM-kvalifikationsturneringen.

En del af forberedelserne til de kampe var at spille to landskampe mod Frankrig, og Mathias Madsen var med i den første landskamp, hvor han spillede 73 minutter som venstre back. Frankrig vandt med 2-1, og Madsen blev skiftet ud ved stillingen 0-0.

- Det var en kamp, hvor vi i de første 10 minutter var presset lidt i bund og havde svært ved at spille os ud, men derefter kom vi godt med og gav dem kamp til stregen. Som kampen skred frem, kunne vi godt mærke, at Frankrig har gode spillere, der måske kan mere end os individuelt, og de vandt fortjent, fortæller Mathias Madsen og fortsætter:

- Landstræneren synes, at det var godkendt, og at jeg viste fremgang, hvilket jeg er enig i. Der var perioder, hvor vi var pressede, men jeg føler, at jeg fik vist mig godt frem i forhold til de her EM-kvalkampe, der kommer om lidt, lyder det fra Madsen.

Mathias Madsen fik ikke spilletid i den anden testkamp mod franskmændene, og her måtte Danmark indkassere et 1-4 nederlag.

Alt i alt har det dog været en lærerig landsholdstur.

- Jeg synes, det har været en god tur. Der var ikke plads til så meget træning, men vi blev matchet godt i forhold til EM-kvalifikationskampene, og relationerne sidder bedre og bedre. Turen har også været god for sammenholdet i truppen, og vi kender efterhånden hinanden så godt, at vi ved, hvad vi er i stand til. Vi har spillet lige op med flere store nationer, så vi tror på, at vi kan kvalificere os til EM, slutter Madsen.