Læserbrev: AC Horsens vil gerne satse – økonomisk forsvarligt


29. januar 2020

I lørdagens avis (25. januar 2020) kan man læse en analyse af Torben Andersen, hvor han klandrer direktør Kristian Nielsen for ikke at åbne tegnebogen for en eller flere angribere.

Bestyrelsens opgave er altid at sikre de bedst mulige resultater inden for rammerne af økonomi, som vi nu engang har til rådighed. Vores direktør, cheftræner m.fl. arbejder selvfølgelig loyalt inden for de rammer, som de får af os som bestyrelse.

Vi har principielt 3 helt overordnede opgaver:

  1. Sikre et førstehold, som er konkurrencedygtigt
  2. Sikre en udvikling af vores ungdomshold, således de på sigt kan bidrage med egne spillere til vores 1. hold og sikre lokale talenter en vej til topfodbold
  3. Sikre at vores administration kan leve op til de krav, som stilles for at være en professionel fodboldklub i superligaen

I ungdomsafdelingen har vores trænerteam i samarbejde med vores team omkring førsteholdet med kæmpe støtte fra hjertesponsorerne præsteret fantastiske resultater og en helt unik udvikling inden for de begrænsede rammer, som de har fået.

Vi har en administration som for forholdsvis begrænsede midler gør, at vi kan leve op til alle de mange krav til at være en del af det medieshow, som superligaen er. I bestyrelsen er vi meget stolte af det engagement, som vores administrative medarbejdere leverer fra den yngste studiemedhjælper til direktøren.

Som klub er vi meget stolte af vores sportslige flagskib i Superligaen. Den sportslige sektor med cheftræner Bo Henriksen i spidsen har efter vores opfattelse fået det optimale ud af de ressourcer, som vi stiller til rådighed. Vores spillere har jo også gennem hele denne sæson vist en tilpasningsvillighed, som man kun kan beundre.

Med de penge vi har til rådighed, er der ingen måde, hvor vi kan købe os til at være 100% sikre på at blive i superligaen. Ulempen med f.eks. at lave en 5 måneders aftale med en angriber er, at der jo igen garanti er for, at det redder os eller at denne angriber leverer 8-10 mål i den periode. Resultaterne kan derfor aldrig være sikre, men det kan udgifterne.

Vores valg i bestyrelsen har derfor kun et formål, at vi sikrer klubben både nu og fremover. At der altid vil være en risiko – med den for os værende økonomiske virkelighed – betyder, at vi skal gøre det lidt bedre hver eneste år end dem vi konkurrerer med.

Vi synes faktisk i alt beskedenhed, at vi som klub og by kan være meget stolte af de resultater, som vi har leveret inden for vores rammer. Som bestyrelse er vi nødt til, at være økonomisk ansvarlige, også selvom det var sjovere lige at åbne kassen på klem. Torben Andersen og andre skal dog på ingen måde være i tvivl om, at alle omkring klubben arbejder hårdt for at finde råderummet til en angriber mere.

For den siddende bestyrelse er økonomisk forsvarlighed en helt afgørende forudsætning, da vi ikke kan løbe risici i forhold til klubbens overlevelse. Skulle aktionærerne på et tidspunkt ønske noget andet, så er bestyrelsen jo på valg årligt. Hvis Torben Andersen ønsker at kritisere nogen, så må kritikken rettes mod bestyrelsen og ikke vores administration og sportslige sektor, som efter vores opfattelse leverer fantastiske resultater inden for de rammer, som de får.

Formand for bestyrelsen i AC Horsens

Bo Pinholt

Foto: Charlotte Adsbøl