Lovende takter før forårspremieren


27. januar 2021

AC Horsens spillede tidligere i dag opstartens sidste træningskamp, og modstanderen var SønderjyskE i Bramdrupdam.

AC Horsens viste, at holdet er klar til forårspremieren mod Randers den 2. februar, og det var særligt tydeligt i 1. halvleg, hvor ”de gule” dominerede sønderjyderne. I 2. halvleg kom SønderjyskE bedre med i kampen, men de voldte kun AC Horsens problemer i små sekvenser af halvlegen.

Det sortklædte udehold spillede som en enhed, hang godt sammen i spillets facetter og bød ind med en solid organisation, pålidelig defensiv og mange gode tegninger i offensiven.

Det førte til afslutninger fra Bjarke Jacobsen og Jonas Thorsen i kampens indledning, og i det 11. minut brændte det for alvor på i SønderjyskE-feltet, da Søren Reese serverede en fremragende bold for Jonas Thorsen. Han måtte se keeperen redde afslutningen, og keeperen kom lige akkurat foran Nicolai Brock-Madsen på returen.

I det 19. minut testede Hallur Hansson træværket på et direkte frispark og generelt sværmede AC Horsens om SønderjyskEs felt med flere indlæg og hjørnespark. Thorsen var på spil igen i det 36. minut, og et par minutter senere afsluttede både Bjarke Jacobsen og Nikolas Dyhr i forbindelse med hjørnespark, og det trak op til en scoring.

Den faldt helt naturligt i det 38. minut, da Jonas Thorsens fine indlæg landede hos Peter Nymann ved bageste stang, og han klappede resolut bolden i kassen.

2. halvleg var kun godt en håndfuld minutter gammel, da Louka Prip var tæt på at score til 2-0 efter stærkt forarbejde af Peter Nymann og Hallur Hansson, men han måtte se sit skud lande i sidenettet. Efter godt en times spil fandt Nikolas Dyhr Louka Prip med en cutback-aflevering, og Prip trykkede af og ramte en modspiller. Spillerne appellerede for straffespark, men dommeren vinkede afværgende.

SønderjyskE bragte balance i regnskabet i det 65. minut, da Julius Beck fulgte op på en ripost. Kort inden havde Matej Delac pillet pynten af Bård Finne med en flot fodparade.

I overtiden blev Jacob Buus sendt afsted i højresiden af Jonas Gemmer med en fantastisk aflevering, og Buus trak ind foran sin modstander og sendte bolden på tværs af feltet, men desværre uden adresse, og kort efter blev kampen fløjtet af.

Alt i alt en meget opløftende indsats af AC Horsens, der er klar til forårspremieren mod Randers FC den 2. februar.

AC Horsens: Delac, Nymann (Ludwig, 63.), Gomez (Buus, 76.), Kiilerich, Reese (Gemmer, 82.), Dyhr (Qamili, 86.), Hansson, Jacobsen, Thorsen (Finnbogason, 63.), Prip (Hlynsson, 78.), Brock-Madsen.