Målfest på CASA Arena Horsens


3. maj 2012

Der var lagt op til en fodboldfest mellem to formstærke mandskaber, da SønderjyskE gæstede CASA Arena Horsens her til eftermiddag, men det var en fest, hvor hjemmeholdet ikke viste meget gæstfrihed. ”De Gule” producerede nemlig et hav af chancer og vandt 5-0. Sejren var ikke et mål for stor, og AC Horsens fik dermed fuld gevinst mod sønderjyderne for tredje gang i denne sæson.

Cheftræner Johnny Mølby måtte blande angrebskortene i dag, hvor han måtte se bort fra Kenan Hajdarevic, Ken Fagerberg og Henrik Toft, der alle døjer med skader, og han havde valgt Niels Lodberg som angrebsmakker til Johan Absalonsen.  Det varede da også kun otte minutter, før Lodberg kom frem til en ganske stor mulighed. Martin Retov fandt ham med en fin stikning, og Nathan Coe måtte diske op med en fodparade på afslutningen. Tre minutter senere blev SønderjyskE-keeperen den lille i duellen, da Niels Lodberg headede Janus Drachmanns fine aflevering i netmaskerne.

SønderjyskE havde også tilløb til gode angreb, men den gule defensiv spillede endnu engang en rigtig flot kamp. Gæsternes første gode mulighed tilfaldt Lasse Vibe i det 20. minut, da Qunicy Antipas lagde bolden af til ham på kanten af feltet, men Vibe skød forbi kassen. Jeppe Mehl måtte udgå af kampen med noget, der ligner en forstrækning i det 17. minut, og han blev erstattet af Troels Kløve, der kom i fokus et kvarter efter indskiftningen. Han opsnappede en bold på midten af sønderjydernes banehalvdel, og fintede Jarl André Storbæk væk, inden han behersket lagde bolden ind i nettet uden chance for Nathan Coe.

Fem minutter senere stemplede Lasse Kryger ind til målfesten, da han steg højest på Martin Retovs fine serv og headede bolden i kassen. 3-0 føringen holdt til pausen, og de fleste forventede et SønderjyskE-hold, der ville komme blæsende ud til 2. halvleg.

I stedet var det dog ”De Gule”, der kom aggressivt ud til 2. halvleg, og der var kun spillet et minut, inden André Bjerregaard afsluttede i sidenettet. Syv minutter inde i 2. halvleg punkterede Lasse Kryger endegyldigt de sønderjyske håb om point i Horsens, da han headede Martin Retovs hjørnespark i kassen.

Kryger fortsatte storspillet, og i det 62. minut lavede han det helt rigtige løb for Troels Kløve, der fandt ham på det rigtige tidspunkt. Desværre var der ikke power nok i afslutningen, som Nathan Coe ikke havde de store problemer med at klare. Seks minutter senere var Lasse Kryger så i oplæggerens rolle, da han snittede bolden videre til indskiftede André Bjerregaard, der uimodståeligt styrede mod kassen og vippede bolden over Nathan Coe.

Troels Kløve og André Bjerregaard, der begge kom på tavlen i Superliga-regi for første gang her til eftermiddag, var arkitekterne bag et fremragende kontraangreb 10 minutter før slutfløjtet. André Bjerregaards afslutning blev blokeret til hjørnespark, men angrebet havde fortjent en bedre skæbne.

Quincy Antipas har vist storform på det seneste, men han blev effektivt pakket ind af den gule defensiv i dag, og da han endelig vristede sig fri i det 90. minut, diskede Frederik Rønnow op med en super redning i fuld længde. Umiddelbart efter mistimede Michael Christensen en lang bold ved midterlinjen, og det gav en friløber til André Bjerregaard. Michael Christensen satte efter AC-angriberen, og han måtte stoppe Bjerregaard med ulovlige midler. Dommer Claus Bo Larsen pegede på pletten, og Niels Lodberg blev sat til at sparke. Han fintede Nathan Coe til den rigtige side og placerede bolden modsat, hvor den dog prellede af på stolpen.

5-0 sejren betyder, at AC Horsens er på fjerdepladsen med 48 point – seks point foran AGF på femtepladsen og tre point efter FC Midtjylland på tredjepladsen.

Desværre måtte Jeppe Mehl og Johan Absalonsen tjekke ind på skadeslisten i dag. Mehl pådrog sig sandsynligvis en forstrækning og Absalonsen fik et riv i lysken.

Matchfacts:

AC Horsens – SønderjyskE 5-0 (3-0)

1-0 Niels Lodberg (11.)

2-0 Troels Kløve (31.)

3-0 Lasse Kryger (36.)

4-0 Lasse Kryger (52.)

5-0 André Bjerregaard (68.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Søren Jensen

Lasse Kryger, Martin Retov, Janus Drachmann, Jeppe Mehl

Johan Absalonsen, Niels Lodberg

Indskiftninger:

17. Troels Kløve (Jeppe Mehl)

27. André Bjerregaard (Johan Absalonsen)

72. Mads Agesen (Nabil Aslam)

Advarsler, AC Horsens: Ingen

SønderjyskE:

Nathan Coe

Jarl André Storbæk, Jonas Troest, Hallgrimur Jonasson, Daniel Christensen

Lasse Vibe, Henrik Bødker, Henrik Hansen, Connor O’Brien, Eyjolfur Hedinsson

Quincy Antipas

Indskiftninger:

56. Thomas Hansen (Eyjolfur Hedinsson)

57. Michael Christensen (Jonas Troest)

69. Tommy Bechmann (Henrik Hansen)

Advarsler, SønderjyskE: Jonas Troest (24.), Quincy Antipas (34.)

Tilskuere: 3.288

Man of the match: Lasse Kryger

Dommer: Claus Bo Larsen

Foto: badenfoto.dk