Mads Søvndal bliver U17-cheftræner


10. januar 2020

For halvandet år siden skiftede Mads Søvndal IF Lyseng ud med AC Horsens, og han har siden arbejdet med U16- og U17-talenterne.

Han har på kort tid formået at sætte et stort aftryk på den gule talentudvikling, og han bliver nu forfremmet til U17-cheftræner på fuld tid.

- Mads Søvndal har virkelig imponeret siden skiftet fra Lyseng, og han har bidraget med rigtig meget både fagligt og socialt til trænergruppen. Han er enormt arbejdsom og laver mange af de opgaver, der ikke er synlige, men meget vigtige, og han er stærk i forhold til forberedelse af spillere og deltagelse omkring træningsplanlægning. Derudover har han i en periode fungeret som rekrutteringsansvarlig og gjort det rigtig godt. Han er klar til at tage skridtet op og blive ansat på fuld tid som cheftræner på U17 efter relativ kort tid i klubben, og jeg håber, at han kommer til at arbejde med et hold i den bedste række fra sommer, for vores ambition er at få ligahold. Mads er en fyr, der gerne vil uddanne sig for at blive dygtigere, og han er en rigtig spændende trænerprofil, som vi gerne vil dyrke, fortæller talentchef Claus Troelsen. 

Mads Søvndal glæder sig til at prøve kræfter med cheftrænerposten.

- Det har ikke være en svær beslutning for mig, for jeg har trænet fodbold i 11 år og har altid haft følelsen af, at det kunne være fedt at have mere tid til at nørde ned i detaljerne, og det er en drøm for mig at komme på fuld tid. Det er mega fedt at være en del af AC Horsens, hvor vi har en fantastisk trænersammensætning, og det har stor betydning for mig. Vi er fagligt gode til at sparre med hinanden og dele viden, og vi fungerer rigtig godt sammen socialt, hvilket er vigtigt, når man skal være sammen hver dag. Nu har jeg været en del af klubben i halvandet år, og det føles som om, at jeg har været her meget længere. U17 er den målgruppe, jeg allerhelst vil arbejde med, og jeg kommer til at arbejde med dygtige og sultne spillere. For mig er det spændende at arbejde med den lidt svære overgang fra U15 til U17, hvor spillerne møder andre udfordringer, og der bliver stillet lidt større krav, og ledelsesmæssigt ligger der blandt andet en udfordring i at holde spillerne til ilden og motivere dem, når de pludselig er lidt længere væk fra holdet, end de har været vant til. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, fortæller Mads Søvndal.