Mandfolkepræstation og gul sejr i Aarhus


23. oktober 2014

AC Horsens kæmpede som mandfolk i regnen i Aarhus og vandt med 2-1 over AGF, der ellers kom foran efter en halv times spil. Jude Nworuh og Sonni Nattestad nettede for ”De Gule”.

Hjemmeholdets Mate Vatsadze havde kampens første nævneværdige forsøg, da han trykkede af fra distancen og bolden strøg lige forbi den ene opstander. Seks minutter senere satte Davit Skhirtladze panden på bolden tæt under mål, men Jakob Busk greb bolden og holdt fast i den.

I den anden ende var der fare på færde i det 20. minut, da Jacob Berthelsen sendte en bold op til Troels Kløve, der flækkede den videre Jude Nworuh. Den nigerianske angriber satte sin direkte modstander, men tøvede i afslutningsøjeblikket, og AGF-keeper Lukas Fernandes kunne gribe ind. I det 28. minut var Nworuh på spil igen, da han blev sendt i dybden af Steffen Kielstrup, men denne gang skød han forbi mål.

Værternes Mate Vatsadze rykkede på måltavlen efter en halv times spil, da han vandt en nærkamp mod Sonni Nattestad i feltet og udplacerede Jakob Busk. Herefter fulgte en god AGF-periode, og Skhirtladze smækkede bolden på stolpen tre minutter senere i en situation, hvor AC-spillerne var alt for passive.

Gæsterne slap med skrækken, og tre minutter senere bragte Jude Nworuh balance i regnskabet. Steffen Kielstrup erobrede en bold på midten af egen banehalvdel og serverede en perfekt dyb bold for Nworuh, der usvigeligt sikkert scorede via stolpenroden.

Fem minutter før pausen testede Jude Nworuh Lukas Fernandes med et hårdt skud, men AGF-keeperen var på plads. Det var Busk også i den anden ende lidt senere, da Skhirtladze forsøgte sig fra tæt hold, men AC-keeperen reddede fantastisk.

AC Horsens kom godt ud fra pausen, og i det 49. minut var Jacob Berthelsen tæt på at score til 2-1, men hans skud strøg forbi det lange hjørne. AGF havde også muligheder efter pausen, og efter en times spil måtte Jakob Busk hive endnu en god redning ud af ærmet på Jens Jønssons fine skud.

I det 61. minut opsnappede Stephan Petersen en lang bold på højrekanten og serverede den fladt for fremadstormende Mate Vatsadze, der høvlede den over mål fra et par meters afstand.  Med et kvarter tilbage af kampen fik Helgi Danielsson sit andet gule kort, og dermed måtte islændingen forlade banen. Det skabte lidt usikkerhed på AGF-holdet, og Troels Kløve og Jude Nworuh kom frem til et par gode afslutninger, men uden at få netmaskerne til at blafre. Det gjorde Sonni Nattestad til gengæld for anden kamp i træk, da han uimodståeligt steg op og pandede Thomas Kortegaards hjørnespark i kassen.

I overtiden fik Kim Aabech en stor mulighed for at sikre det ene point til hjemmeholdet, men Busk viste endnu engang fantastisk målmandsspil og stoppede skuddet med en fodparade.

Sejren betyder, at AC Horsens hopper op på tredjepladsen i NordicBet Ligaen.

Klik her for at høre sejrssangen.

Matchfacts:

AGF – AC Horsens 1-2 (1-1)
1-0 Mate Vatsadze (30.)
1-1 Jude Nworuh (36.)
1-2 Sonni Nattestad (83.)

AC Horsens:
Jakob Busk
Thomas Kortegaard, Sonni Nattestad, Jacob Berthelsen, Frederik Helstrup
Jeppe Mehl, Mathias Nielsen, Steffen Kielstrup, Martin Lund
Troels Kløve, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:
61. André Bjerregaard (Martin Lund)

Advarsler, AC Horsens:
38. Jeppe Mehl

AGF:
Lukas Fernandes
David Cortés, Alexander Juel Andersen, Nicolai Johannessen, Daniel Christensen
Helgi Danielsson, Jens Jønsson
Kim Aabech
Stephan Petersen, Mate Vatsadze, Davit Skhirtladze

Indskiftninger, AGF:
69. Andreas Laudrup (Davit Skhirtladze)
82. Jesper Lange (Mate Vatsadze)
82. Martin Jørgensen (Stephan Petersen)

Advarsler, AGF:
63. Helgi Danielsson
71. Alexander Juel Andersen
75. Helgi Danielsson

Tilskuere:
2.921

Dommer:
Jesper Nielsen

Foto: badenfoto.dk