Mange lyspunkter i første træningskamp


14. januar 2021

AC Horsens mødte Skive IK på CASA Arena Horsens torsdag den 14. januar, og det blev en god test for begge mandskaber, der løb mange meter og arbejdede hårdt.

Kampen bød på et gensyn med Marcus Bobjerg, Nicolai Dohn og Frederik Mortensen, der alle var tilbage på deres tidligere hjemmebane, og de indgik alle tre i gæsternes startopstilling.

AC Horsens viste gode takter gennem hele kampen, men det var især præstationen i 1. halvleg, der sprang i øjnene. Der var også lyspunkter i 2. halvleg, men der var lidt længere mellem dem.

Det var gæsterne fra Skive, der kom frem til kampens første reelle mulighed i det ottende minut, men Matej Delac kom stærkt ud af sit mål.

I det 20. minut fremtvang Muamer Brajanac et hjørnespark, da Bobjerg fik handsken på hans afslutning, og kampens første mål faldt i forbindelse med et efterfølgende hjørnespark. Søren Reese dirigerede bolden videre til Bjarke Jacobsen, der sikkert prikkede den i kassen.

Otte minutter senere måtte Marcus Bobjerg ud i fuld længde på et glimrende taget frispark af Louka Prip, og han måtte efterfølgende til behandling efter sammenstødet med stolpen.

Cheftræner Jens Berthel Askou skiftede alle spillere i pausen med undtagelse af en stærkt spillende Malte Kiilerich, der måtte lade sig udskifte i det 55. minut. I stedet kom talentfulde Mathias Madsen på banen.

Det gulklædte hjemmehold havde sværere ved at få tingene til at fungere efter pausen, og Skives Thomas Dalgaard udlignede ad to omgange, mens Kiilerich lå og ventede på behandling. Aleksandar Stankovic reddede flot det første skud, og han kunne ikke gøre noget ved målet.

AC Horsens pressede på for at komme foran igen, og i det 66. minut banede godt forsvarsspil af Mikkel Mena Qvist vejen for en omstilling, der landede hos Casper Tengstedt bagest i feltet. Han trykkede af, men afslutningen blev desværre blokeret.

Otte minutter før slutfløjtet lignede det en afgørelse på kampen, da Julius Voldby Rosenberg Hansen blev fældet i straffesparksfeltet efter at have været på banen i fire minutter. Lirim Qamili tog bolden og sparkede sikkert bolden i nettet til 2-1.

Desværre var Alexander Ludwig uheldig at rettet et indlæg fra højre side af, så det røg ind bag Stankovic, og dommeren fløjtede kampen af umiddelbart efter.

AC Horsens: Delac, Nymann (Kruse, 46.), Gomez (Qvist, 46.), Kiilerich (Madsen, 55.), Reese (Ludwig, 46.), Prip (Lange, 46.), Hansson (Thorsen, 46., Hansen, 78.), Jacobsen (Gemmer, 46.), Hlynsson (Tengstedt, 46.), Brajanac (Finnbogason, 46.), Brock-Madsen (Qamili, 46.)