Mathias Madsen udtaget til U17-landsholdet


6. august 2018

Mathias Madsen er blevet udtaget til U17-landsholdet, der lige nu deltager i Internordisk Turnering på Færøerne, og det gule stortalent satte kursen mod Torshavn mandag formiddag klokken 10.30.

Mathias Madsen har gennem længere tid været inde i en rivende udvikling, og han var i sidste sæson en stor profil på det U17-mandskab, der vandt U17 Divisionen. Han er kun 16 år, men han har allerede fået debut i Superligaen, og han træner jævnligt med superligatruppen.

Talentchef Claus Troelsen glæder sig over, at Madsen nu også er blevet udtaget til landsholdet.

- Vi har ventet på, at Mathias skulle få chancen på landsholdet, for han præsterede rigtig godt på U17 i sidste sæson, og han har gjort det godt her i opstarten med U19 og til træning med superligaholdet. Han rykker sig hele tiden i den rigtig retning, og det er fedt, at han nu får mulighed for at vise sig frem for landstræneren. Det er ikke nemt at blive udtaget til et turneringshold, som U17 er, for det er ofte dem, der spillede på U16-landsholdet, der spiller U17. Det er ekstraordinært flot af Mathias, og det er super fedt, at vi som klub igen begynder at producere landsholdsspillere. Det er en stor cadeau til vores ungdomstrænere og det miljø, vi har skabt, fortæller Claus Troelsen.

For et år siden var Mathias Madsen med til den sidste DBU-samling, inden U16-landsholdet blev udtaget, men han nåede lige nøjagtig ikke igennem nåleøjet.

Nu får han muligheden for at markere sig og vise sine store kvaliteter på U17-landsholdet, der skal spille mod Nordirland tirsdag den 7. august og Sverige torsdag den 9. august. Derudover venter en placeringskamp lørdag den 11. august.

- Det er utroligt fedt, og det bliver spændende. Jeg synes, jeg er inde i en god periode, og det er jeg glad for, at andre også har lagt mærke til. Nu bliver jeg belønnet for det hårde arbejde med den her udtagelse, hvilket jeg er stolt over og glad for, og det er ikke mindst takket være den støtte, AC Horsens har givet mig. Jeg har været sammen med flere af spillerne på U17-landsholdet før og kender dem, men jeg er selvfølgelig spændt. Det bliver fedt, og jeg glæder mig til at vise, at jeg kan være med, lyder det fra Mathias Madsen.

Han var i øvrigt kun 16 år og 43 dage, da han blev skiftet ind mod FC København, og dermed blev han den næstyngste superligadebutant nogensinde.