Nederlag i sidste kamp


4. juli 2011

Viborg - AC 1-0 (1-0)
 
35. min: 1-0 Viborg
 
Søndag den 26. juni skulle sidste runde i U17 Divisionen afvikles. AC Horsens ville ende på en 10. plads og Viborg på enten 6. eller 7. pladsen. Dette stod klart inden kampen mellem Viborg og AC Horsens, og dermed skulle motivationen hentes andre steder end i tabellen. Fokus for ”De Gule” var at følge op på den gode udvikling, holdet har gennemgået over den seneste måned. Flot posessionspil og stenhårdt defensivt arbejde har betydet point på kontoen, forøgelse af målchancer, mere boldbesiddelse og seværdig fodbold.
 
Desværre så det ikke ud til, at AC Horsens var 100 procent mentalt til stede, og det virkede som om, man allerede havde det ene ben afsted på ferie. Kampen blev i sandhed en dræber for tilskuerne, da der stort set kun var to deciderede chancer (en til hvert hold), samt fire-fem halvhjertede langskud fra Viborg samt to-tre stykker til AC Horsens. Målet faldt efter sjusk i opdækningen ved et hjørnespark, hvor et svagt sparket hjørnespark passerer forbi 1. stolpe og bliver ramt af en spiller og skovlet i mål.
 
2. halvleg forløb stort set ligesom den første med Viborg i mest posession uden at blive farlige, mens AC Horsens lavede for mange opspilsfejl og dermed mistede bolden for hurtigt. Kampen endte dermed 1-0 til Viborg, og det var en noget skuffet fornemmelse ”De Gule” sluttede sæsonen med.
 
- Vi er bare ikke mentalt med i dag. Det er ikke i orden, at vi ikke kan motivere os til at gøre turneringen færdig. Der er fire spillere, der præsterer acceptabelt i dag og det er målmanden, de to centerforsvarere og venstre back(Aleksandar Stankovic, Nicklas Monberg, Jeppe Svenningsen og André Givskov). Det betyder også, at kreativiteten i det offensive spil er ikke-eksisterende i dag. Enkelte spillere har enkelte gode aktioner, men der er ingen sammenhæng i det. Viborg skal have ros for flot pasningsspil, men når det så er sagt, så producerer de stort set heller ikke en chance, og jeg mener klart, at vi må kigge indad, da vi kun kan takke os selv for dagens nederlag, lyder det fra cheftræner Mads Lyng, der dog også påpeger, at det trods dagens skuffende indsats, har været en udviklende sæson for U17 holdet.
 
- Da jeg overtog holdet i januar lå de på en femteplads i en meget tæt række. Holdet var rigtig stærkt defensivt og i det kollektive presspil. Det betød, at de var enormt svære at score mod, men selv havde svært ved at score. Min forgænger Allan Kristensen har sammen med min assistent Kim Øyan lavet et kæmpe stykke arbejde omkring det defensive spil, og min opgave var at forsøge at bibringe holdet noget i den offensive del. Når man fokuserer på noget nyt sker der ofte det, at man kommer til at fjerne fokus fra de ting som man allerede kan, og dette skete også for holdet hen over foråret. Vi har trænet posission, opbygningsspil, og afslutningsspil, hvilket har fjernet fokus fre det kollektive presspil. Det har kostet point, men det er naturligt, at spillere i den her alder har svært ved at fokusere på flere ting samtidig. Her mod slutningen af sæsonen er det dog i store perioder lykkes os at få begge dele med i vores spil, og det har også kunne ses på spillet og pointhøsten, forklarer Mads Lyng.
 
Hvordan ser du den kommende sæson?
 
- Jeg er glad for at kunne sende en flok spillere op til U19 Divisionen, som har gjort det godt på U17 og som har udviklet sig. Samtidig ser jeg frem til den kommende sæson, da vi her i foråret har spillet med syv-otte 1995 eller 1996’ere i stort set alle kampe. Det betyder vi starter op med en solid grundstamme, der har været med i udviklingen her i foråret, og derfor kan videreføre vores spillestil til de nye spændende spillere, der kommer op. Der skal ikke være tvivl om, at vi ønsker en langt bedre pointhøst end i den nu afsluttede sæson, og jeg synes udgangspunktet er bedre med den nye trup, netop pga, at så mange spillere har været med her i foråret. Samtidig fortsætter vi med samme træner/leder team, og kan derfor skabe gode rammer for spillerne. Sidst men ikke mindst ser det ud til at stort set hele den kommende U17 Divisions trup er med omkring collegetræningen, hvilket virkelig giver mulighed for at optimere træningen.