Nederlag trods 2-0 føring


13. februar 2012

Lørdag inkasserede AC Horsens’ U-17 mandskab et fortjent 4-2 nederlag til Mesterrække-holdet fra FC Aarhus, der leverede en stor fysisk indsats. Hjemmeholdet dominerede ellers det meste af 1. halvleg og bragte sig foran 2-0, men der blev taget for let på opgaven og det blev straffet.

Kampens første 5-7 minutter stod på duel og indianerfodbold, og det var FC Aarhus der kom bedst ud af duellerne. Efter denne periode fik "De Gule" dog fat, og investerede det der skulle til i både løb og dueller, hvilket resulterede i et spilovertag og 2 scoringer ved hhv. Malthe Boesen allerede i det 8. minut og Sami Elmajdoubi i det 20. minut. En sløset opdækning på et FC Aarhus-hjørne efter 27 minutter resulterede dog i en reducering til pausestillingen 2-1 til hjemmeholdet.

Fra 2. halvlegs start var det meningen at hjemmeholdet skulle holde højt tempo og dominere duellerne, men dette blev langt fra tilfældet. Duelspillet faldt gang på gang ud til gæsternes fordel, og dette resulterede i, at AC ikke kunne få greb om kampen. Det må derfor også siges at være fortjent at gæsterne scorede hele 3 gange (43. min, 58. min, 65. min) og dermed vandt kampen.

Cheftræner Mads Lyng udtalte efter kampen: - Jeg er simpelthen så ærgerlig og skuffet over, at vi stadig døjer med at kunne levere det der skal til i kampe, hvor vi på papiret burde være det bedste hold. Det er simpelthen ikke godt nok, at vi mentalt ikke er klar på opgaven, selvom vi virkelig har haft meget fokus på dette område. Vi vidste, modstanderen var fysisk stærk og har en stor kampgejst, hvilket er grunden til vi gerne ville matche os mod dem, men vi bestod ikke opgaven. Efter vi har bragt os foran 2-0 og har vist hvordan vi skulle dominere dueller og kampen generelt i størstedelen af 1. halvleg, så slapper vi af og investere ikke nok mentalt og fysisk, hvilket koster os sejren. Vi inkasserer 2 mål efter standardsituationer og 2 mål efter dueller, hvor vi kommer ud som tabere og dermed giver plads til hurtige omstillinger, fortæller Mads Lyng og fortsætter:

- Det at vi her får bevist at vi ikke kan vinde fodboldkampe, når vi ikke er 100 % på mentalt og fysisk, det må være en lærestreg, som vi alle kan forholde os til, og derfor tror jeg det kan bruges som et wake-up call for truppen. Når det så er sagt, så ser vi i dag også noget positivt i form af vores defensive trekant med Aleksandar Stankovic i målet, Mathias Damgaard og Joakim Momme i det centrale forsvar, som virkelig tager ansvar og styrer holdet med fornem tydelig kommunikation fra bagerste geled samtidig med, at de specielt defensivt løser deres opgaver flot. Det er dejligt med ledertyper, der træder i karakter, og jeg håber at de kan fortsætte disse takter, selvom andre dominerende spillere som Nicklas Bigum og Niclas Balleby vender tilbage til holdet sammen med de øvrige 5 skadede spillere.   Næste kamp er lørdag den 18/2 ude mod Randers liga hold kl. 14.15, hvor "De Gule" for alvor skal prøve kræfter med et af landets bedste U-17 hold.

Foto: badenfoto.dk