Nordsjællandsk 2-0 sejr på CASA Arena Horsens


7. april 2013

AC Horsens måtte her til eftermiddag indkassere et 0-2 nederlag til FC Nordsjælland på CASA Arena Horsens, og det var nordsjællændernes tredje sejr over ”De Gule” i denne sæson.

Det begyndte desværre ikke lovende for hjemmeholdet, og Frederik Rønnow måtte diske op med to klasseredninger i kampens indledende fase. Første gang i det fjerde minut, da Kristian Lindberg modtog en lang bold fra Ivan Runje og styrede mod kassen, men Rønnow pillede pynten af Lindberg. To minutter senere fik Morten Nordstrand tid og plads til at tæmme et indlæg, men AC-keeperen kom igen godt ud af sit mål og blev den store i duellen.

Efter 10 minutters spil arbejde AC Horsens sig bedre ind i kampen og fik også i flere tilfælde lagt pres på FC Nordsjælland omkring gæsternes felt, men helt farligt blev det ikke. Alexander Juel Andersen havde et godt gennembrud og sendte en flad aflevering ind foran mål, hvor Jores Okore stod i vejen, og i det 25. minut havde Juel Andersen det første gule forsøg, men det strøg langt forbi mål.

Der var spillet en halv time af kampen, da Morten Nordstrand fik den næste store FCN-chance, og det skete efter et gult boldtab på midten af banen. Joshua John blev sendte af sted i venstre side, og han serverede bolden for Nordstrand ved bageste stolpe, men han høvlede heldigvis det store forsøg over mål. I det 36. minut var Lasse Petry anderledes skarp, da han både var aggressiv og først over en nedfaldsbold, som han klappede ind bag Frederik Rønnow.

Søren Jensen var ikke mange centimeter fra at nå Charles Takyis frispark ved bageste stang i det 41. minut, men tættere kom ”De Gule” ikke en scoring før pausen.

I 2. halvleg lignede det et straffespark til Nabil Aslam i det 53. minut, da han blev skubbet omkuld i forbindelse med et hjørnespark, men dommerens fløjte forblev tavs. Et minut senere forsøgte både Ken Fagerberg og André Bjerregaard sig med en afslutning i samme angreb, men FC Nordsjælland reddede stormen af.

Efter godt en times spil måtte Frederik Rønnow atter diske op med storspil for at holde FC Nordsjælland fra fadet. Første gang i det 62. minut, da han frygtløst kastede sig ned i støvlerne på Justice John, og igen to minutter senere, da han atter pillede pynten af Justice John, der ellers var alene igennem efter et sprint over en banehalvdel. Et minut senere var Justice John alene igennem i venstresiden igen, men denne gang sendte han bolden forbi det lange hjørne.

AC Horsens havde mulighed for at bringe balance i regnskabet i det 69. minut. Jude Nworuh lagde bolden af til Charles Takyi, der fandt Nworuh på højrekanten igen. Jude Nworuh sendte en flad aflevering ind til Takyi, der afsluttede, men Jesper Hansen var på plads i FCN-buret.

Morten Nordstrand lukkede kampen i det 72. minut, da han headede Patrick Mtiligas indlæg i kassen.

Troels Kløve kunne have bragt spænding tilbage i kampen i det 78. minut, da Jude Nworuh serverede bolden for ham, men han sendte bolden forbi kassen, og kampen sluttede med en fortjent nordsjællandsk 2-0 sejr.

Matchfacts:

AC Horsens – FC Nordsjælland 0-1 (0-2)

0-1 Lasse Petry (36.)

0-2 Morten Nordstrand (72.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Søren Jensen

André Bjerregaard, Steffen Kielstrup, Troels Kløve, Jeppe Mehl

Charles Takyi, Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

65. Jude Nworuh (Jeppe Mehl)

75. Henrik Toft (Ken Fagerberg)

79. Esben Petersen (Troels Kløve)

Advarsler, AC Horsens:

Ingen

FC Nordsjælland:

Jesper Hansen

Mark Gundelach, Ivan Runje, Jores Okore, Patrick Mtiliga

Nicolai Stokholm, Lasse Petry

Kristian Lindberg, Emiliano Marcondes, Justice John

Morten Nordstrand

Indskiftninger, FC Nordsjælland:

62. Anders Christiansen (Emiliano Marcondes)

65. Francisco Calvo (Joshus John)

81. Conor O’Brien (Kristian Lindberg)

Advarsler, FC Nordsjælland:

30. Joshua John

74. Kristian Lindberg

Man of the match:

Frederik Rønnow

Tilskuere:

2.642

Dommer:

Henrik Nystrup Kragh

Foto: badenfoto.dk