Ny samarbejdsklub: RHS


9. juni 2011

AC Horsens har endnu engang udbygget AC Horsens Fodboldsamarbejde og kan nu byde velkommen til RHS, der har takket ja til at være med i fællesskabet.

Det nyeste medlem af AC Horsens Fodboldsamarbejde består af klubberne Rårup GIF, Hornsyld Idrætsforening og Stouby GIF, og alle klubber var repræsenteret rundt om bordet i forbindelse med underskrivelsen af samarbejdsaftalen.

- RHS er en sammenslutning mellem tre idrætsforeninger omkring ungdomsfodbold og sammenslutningen blev etableret af nød i 1980, men i dag er der en lang række fordele. Vi kan blandt andet samle flere hold, højne niveauet til træning og sparre med hinanden, fortæller Frans Tingleff, der er koordinator i RHS.

Hornsyld og Rårup havde problemer med at stille hold i 1980 og valgte derfor sammenslutningen og sidst i 80’erne kom Stouby med. I dag er det en breddeklub med vægt på det sociale.

- Vi er en klub med fodbold og idræt for alle og vi vægter det sociale aspekt ekstremt højt. Her samles voksne og børn på kryds og tværs og alle skal have det godt. Vi deltager i store stævner, hvor alle kan være med på deres niveau og vi har f.eks. deltaget i Gråsten Cup og Djurs Sommerland Cup. Vi arrangerer også ture til Ungarn fra U-13 og op, og i år skal pigerne deltage i Vildbjerg Cup, fortæller Henrik Jørgensen, formand for Hornsyld Idrætsforening.

RHS har også ofte arrangeret egne stævner.

- Vi har f.eks. afholdt C-stævner i marts for dem, der ikke havde vundet noget i hele sæsonen, for så kunne vi give dem en succesoplevelse og dynge dem til med præmier. Vores fodboldskole i Stouby er også ret populær med 75 børn og den ligger fast i juli, lyder det fra Henrik Jørgensen.

Tre foreninger i én

De tre klubber har et godt forhold indbyrdes, men der er ofte mange hensyn at tage.

- Det var en stor udfordring i starten, men det går helt klart bedre nu. Vi er få, der har trukket et stort læs længe, men det er heldigvis ved at lysne nu og vi arbejder godt sammen på tværs af foreningerne. Vi har en lidt anderledes struktur med underudvalg, der har fokus på økonomien, trænerne, stævner og AC Horsens. Hvert udvalg kører sine opgaver og følger op på fælles udvalgsmøder og Frans Tingleff er koordinator. Vi har også et årligt møde med alle trænere, hvor vi går året igennem og ser på målene for det kommende år, fortæller Jens Peter List Larsen, der er AC Horsens’ kontaktperson i RHS.

AC’s nyeste samarbejdsklub har en sund økonomi og det smitter af på medlemmerne.

- Vi har nogle gode folk i Økonomiudvalget, der besluttede at kontingenterne altså skulle betales og de har været gode til at køre opfølgning. Det har blandt andet været medvirkende til, at vi nu har luft til at gøre noget for medlemmerne og de er alle inviteret med ind for at se AC Horsens’ hjemmekamp mod FC København den 16. maj, fortæller Flemming Fredskilde, formand for Rårup GIF.

AC-samarbejde giver kvalitetsløft

RHS ser frem til samarbejdet med AC Horsens.

- Vi ser samarbejdet med AC Horsens som et kvalitetsløft for vores klub og vi kan trække flere goder ud af det. Vi kan komme tættere på superligakampene, udvikle vores klub i salgsøjemed, for vi vil blive mere attrativ for nye spillere og vi får mulighed for spillerbesøg, fortæller Jens Peter List Larsen.

Henrik Jørgensen supplerer:

- ”Den gule tråd” er også interessant for os, for den betyder, vi kan få endnu dygtigere trænere og mere positivitet ind i det at være træner. Nogle gange skal vi nærmest ligge på knæ for at tilknytte trænere og det er altså sjovere, hvis de gør det af lyst. ”Den gule tråd”-forløbet vil betyde, at trænerne får brugbare værktøjer til at håndtere træningen.

Knud Albertsen fra AC Horsens Fodboldsamarbejde glæder os over, at RHS bliver en del af fællesskabet.

- Vi er i AC Horsens utrolig stolte over, at RHS har valgt at blive en del af vores fodboldfamilie. Udover at vi skal levere den ønskede vare til RHS, de tre klubber i Rårup, Hornsyld og Stouby, så er der for mig ingen tvivl om, at RHS vil få meget stor glæde af det kommende samarbejde med de andre klubber i samarbejdet/fodboldfamilien. Og med al respekt for det individuelle islæt, klubfarver og sammenhold, må vi jo ikke glemme, at Stouby også er gule i forvejen, men vi er særdeles glade for, at RHS nu er med, og jeg er også sikker på, at alle de øvrige klubber i "familien", der er utrolig positive at samarbejde med, byder RHS hjertelig velkommen, lyder det fra Knud Albertsen.