Ny samarbejdsklub: Tønning-Træden Idrætsforening


15. september 2011

AC Horsens har endnu engang udbygget AC Horsens Fodboldsamarbejde og kan nu byde velkommen til Tønning-Træden Idrætsforening, der har takket ja til at være med i fællesskabet.

Tønning-Træden Idrætsforening er en klub med mange forskellige tilbud til børn og unge, og der er plads til alle.

- Vi er en meget alsidig idrætsforening, der giver mulighed for at dyrke fodbold, gymnastik, volleyball og badminton. Som noget relativt nyt tilbyder vi også motorisk træning til de børn, der har svært ved at bevæge sig. Her er plads til alle og det skal være sjovt at være en del af Tønning-Træden Idrætsforening, fortæller formand Jørgen Troelsgaard.

Sportsfest med zumba og landsbydyst

Det nyeste medlem af AC Horsens Fodboldsamarbejde tæller cirka 170 medlemmer og der bliver lagt stor vægt på det sociale aspekt.

- Vi afholder for eksempel en årlig sportsfest, som vi har stor opbakning til. Her deltager alle, der har mulighed for det og festen slutter med fællesspisning for 120-150 deltagere – i løbet af dagen er vi flere til aktiviteterne. Her har vi haft hoppeborg, straffesparkskonkurrence og zumba, mens landsbydysten er en tilbagevendende begivenhed, fortæller Laila la Cour, der er medlem af bestyrelsen og fodboldudvalget.

Der er få, men engagerede ildsjæle i Tønning-Træden Idrætsforening og de søsatte et initiativ for at få flere hænder til at hjælpe med de praktiske ting i forbindelse med sportsfesten.

- Vi i bestyrelsen var trætte af at slæbe borde, stole og bænke frem og tilbage, når vi afholdt sportsfest og derfor inviterede vi til gadefodbold om fredagen op til sportsfesten. Her startede deltagerne med at bære stole og borde, inden kampene blev fløjtet i gang på to baner og det har vi gjort tre år i træk nu.

Den årlige træneraften er også en tilbagevendende begivenhed og benyttes til at runde stort og småt i Tønning-Træden Idrætsforening.

- Vi snakker alle årets aktiviteter igennem på en fælles træneraften en gang om året og her vender vi stort og småt. Vi får en snak om, hvad der rører sig i bestyrelsen og har blandt andet også brugt mødet på at få undervisning i førstehjælp, så alle trænere er godt klædt på, hvis uheldet skulle være ude, fortæller Laila la Cour.

Fordele ved gult samarbejde

Tønning-Træden Idrætsforenings beslutning om at træde ind i AC Horsens Fodboldsamarbejde kaster flere fordele af sig og der er store forventninger til samarbejdet fra begge sider.

- Jeg ser store fordele for os, når det gælder kurser og jeg har en forventning om, at det rent praktisk bliver nemmere for os med Knud Albertsen som bindeled, fortæller Laila la Cour og Jørgen Troelsgaard supplerer:

- Nogle af vores spillere bliver fristet til at flytte til omkringliggende klubber og med det her samarbejde håber vi på at holde dem herude lidt længere. Chancen for at blive set i Tønning-Træden Idrætsforening er større nu end i så mange andre klubber. En anden fordel er klubdagene, hvor vores spillere får mulighed for at løbe med superligaspillerne ind på banen. Det skal nok vække glæde.

Knud Albertsen fra AC Horsens Fodboldsamarbejde ser frem til at arbejde med samarbejdsklub nummer 20.

- Tønning-Træden Idrætsforening virker som en utrolig sund klub med en stærk gruppe af frivillige ildsjæle og jeg ser frem til at lære dem endnu bedre at kende. Jeg er ikke i tvivl om, at de vil bidrage med mange ting til vores samarbejde, lyder det fra Knud Albertsen.