Nye udfordringer til Søren Jochumsen


19. oktober 2011

AC Horsens’ førstemålmand Søren Jochumsen tager hul på et nyt kapitel i karrieren, når han drosler ned på det fodboldmæssige og rykker ind på klubbens kontor efter årsskiftet. Som udgangspunkt bliver han ansat på 30 timer i administrationen og skal efter denne halvsæson være tredjemålmand hos ”De Gule”. De 30 timer på kontoret suppleres med tre ugentlige træningspas og 35-årige Jochumsen ser frem til de nye udfordringer.

- Jeg skal stadig være målmand i AC Horsens, men mit primære job bliver som salgskonsulent i administrationen og det er jeg rigtig glad for. Vi har talt om min fremtid gennem det seneste års tid og det er selvfølgelig vemodigt, at karrierestoppet rykker så tæt på, men jeg er rigtig glad for, at jeg selv har taget beslutningen om det.  Det er hverken Johnny Mølby, Jesper Hansen eller kroppen, der har fået mig til at stoppe og jeg føler mig helt klar til næste skridt. Mange vil nok have svært ved at forstå min beslutning ud fra det synspunkt, at jeg er fast målmand, men jeg føler, at tidspunktet er det rigtige. Jeg har det fint med at blive tredjemålmand og vil gerne være med til at hjælpe Frederik Rønnow. Det er dejligt at se en lokal spiller være med fremme, men han går en hård fremtid i møde, for der er stor forskel på U-19 og reserveholdet i forhold til at stå på Brøndby Stadion. Jeg har vel prøvet alt i dansk fodbold og Frederik Rønnow kan altid komme til mig, hvis han har brug for et råd, fortæller Søren Jochumsen.

AC Horsens’ direktør Henrik Ravn arbejdede sammen med Søren Jochumsen i Elite Miljø og han glæder sig til en hverdag med AC-keeperen som fast medspiller på kontoret.

- Det er oplagt at indlemme Søren Jochumsen i organisationen af flere årsager. Først og fremmest kan han bidrage ved at udvikle og pleje vores sponsorkreds via sit strukturerede arbejde og han er en meget vellidt fyr. Derudover er han i gang med at læse sportsmanagement og han brænder meget for AC Horsens, så jeg er ikke i tvivl om, at han bliver en kæmpe gevinst. I øjeblikket er han i praktik hos os som led i uddannelsen og man kan tydeligt mærke, at han er villig til at knokle for at nå et godt resultat. Vores målmand får en værdig afsked i AC Horsens og stopper ikke pga. skader, men fordi han selv har valgt det, så det er ren win-win for alle parter, fortæller Henrik Ravn.

Cheftræner Johnny Mølby skal bruge vinterpausen på at spille en ny førstemålmand ind på holdet.

- Løsningen med Søren Jochumsen er god for alle parter og en fin afslutning for ham. Han skal stadig træne med holdet og vil fortsat være en del af truppen, men han tager også hul på karrieren efter fodbolden. Han er topprofessionel og vil være hundrede procent motiveret for at bevise, at han stadig er den bedste. Jeg vil ikke være bange for at bruge ham, hvis vi får skader eller der opstår andre ting. Han er en rigtig god fyr, der også fremover kan bidrage med en masse til Frederik Rønnow, lyder det fra Johnny Mølby.

Sportsdirektør Jesper Hansen har ført en tæt dialog med Søren Jochumsen gennem det seneste års tid og han kalder aftalen fantastisk.

- Rent sportsligt kan vi glæde os over, at vi får den bedste tredjemålmand i hele Superligaen og det er kun en rigtig klubmand, der har lyst til at bidrage på den måde. Han vil fortsat være en del af holdet og med sin erfaring og fine teknik vil han være en super mand at have omkring de andre målmænd. Han går ind i organisationen med klare kompetencer og kan bidrage fra dag et, så det glæder vi os over. Omvendt er det selvfølgelig vemodigt at se en anden målmand mellem stængerne i AC Horsens, for han har været her siden AC Horsens blev stiftet i 1994 og har spillet et stykke over 500 kampe. Han har været med hele vejen fra fyraftensprof. i 2. division til fuldtidsprof. i Superligaen som repræsentant for en klub, der har flyttet sig meget. Det er en fantastisk løsning for alle parter, fortæller Jesper Hansen.

Foto: badenfoto.dk