U15: Fantastisk kollektiv præstation førte til sejr over FCK

13.09.2021 09:01

Gul 2-1 sejr over FC København.

U15 spillede lørdag på hjemmebane mod FC København, og det blev en særdeles fremragende lørdag for de gule drenge fra Langmarksvej, der med en flot præstation sejrede 2-1 mod topholdet fra København.

U15 drengene startede kampen godt og kunne allerede efter få minutter have bragt sig foran i en situation, hvor presset sad lige i skabet og kastede en omstilling af sig. Lucas Egebjerg Rasmussen spiller flot Lukas Vesterholm fri, men Lukas måtte desværre se sin afslutning stryge tæt over mål.

I det 10. minut kom den første scoring til hjemmeholdet. Anton Mandrup der til daglig gør sig i U14-truppen, var snu og satte hurtigt et frispark kort i gang til Sebastian Lodberg, der med en yderst veltimet bold i bagrum finder Lucas Egebjerg Rasmussen, der med en flot 1. berøring og afslutning udplacerede FC København-keeperen. 1. halvleg bød også på chancer til gæsterne, men i det 29. minut slog AC Horsens igen til, da Asmund Hauch satte sig igennem i presset og med flot pasning finder Sebastian Lodberg, der er løbet dybt på gæsternes bagkæde og elegant sparker bolden over FC København-keeperen fra 25-30 meter. Dermed gik U15-spillerne til pause med en 2-0 føring.

I 2. halvleg ændrede kampbilledet sig betydeligt. Gæsterne sad på stort set alt spillet, og hjemmeholdet blev sat under et gevaldigt pres og skabte ikke meget, i takt med at kræfterne blev mindre. FCK havde flere chancer, men Tobias Vester i AC Horsens-målet spillede en flot kamp og tog sig af gæsternes muligheder. Med 10 minutter igen lykkes det FC København at få hul på bylden, og der ventede dermed nogle spændende sidste minutter. Det lykkedes AC Horsens at holde stand med heroisk forsvarsspil, og dermed blev sæsonens første 3 point sat på kontoen for U15-drengene, og jublen kunne bryde ud, da dommeren efter 4 minutters overtid blæste i fløjten for sidste gang.

Det var selvsagt en utrolig glad cheftræner, vi fangede efter kampen:

- Wow, en præstation af drengene. Jeg kan ikke rose dem nok for det stykke arbejde, de leverer i dag. De spiller sig helt ud og lægger deres hjerte på banen i samtlige minutter. Vi var godt forberedte på FC København, og langt hen ad vejen løser vi vores gameplan som aftalt. Men du kan ikke bruge en gameplan til ret meget mod klubber som FCK, hvis du ikke arbejder og spiller med den nødvendige mentalitet og med vores værdier uden på trøjen, forklarer Wittorff.

Der var mange gode præstationer i dag, men Anders Wittorff vil fremhæve kollektivet:

- Vi ved, at vi har en spændende gruppe, og hver evig eneste dag arbejder de hårdt for at blive dygtigere individuelt men også som hold, så jeg vil gerne fremhæve alle, også dem der ikke spillede kampen i dag, for alle skal bidrage for, at vi kan lykkes, og folk klør bare på og gør hinanden bedre. Nu skal vi bruge den selvtillid, glæde og tro, som sådan en sejr her giver og fortsætte med at gå ydmygt til værks, og så glæder vi os til at spille mod endnu et dygtigt hold, når vi lørdag spiller ude mod OB, fortæller Anders Wittorff.