Optakt: FC Svendborg – AC Horsens


24. juni 2011

Sæsonens sidste kamp i U-19 Divisionen spilles søndag eftermiddag kl. 15.00 på Høje Bøge Stadion i Svendborg. Kampen er samtidig en afslutning på en forrygende sæson for de unge talenter, som har leveret det højeste antal point i nyere tid i AC Horsens ungdom. Med sejr søndag vil holdet have spillet sig til 67 point i denne sæsons 30 kampe, hvilket er utrolig flot.

- Det er klart, at vi som udgangspunkt er meget tilfredse med holdets pointmæssige udbytte i denne sæson i U-19 Divisionen, men vi er naturligvis skuffede over, at vi tabte muligheden for at vinde divisionen, da vi sidste weekend indkasserede et 2-1 nederlag til Næstved. Vi stræber efter at vinde hver kamp og spillerne har i denne sæson vist et utrolig stabilt niveau individuelt samt som hold. Vi vil rigtig gerne slutte sæsonen af med en sejr i Svendborg, fordi det vil give spillerne og ikke mindst trænerteamet et godt sidste indtryk af denne flotte sæson. Derudover har vi fortsat muligheden for at slutte som nummer to i rækken. Det forudsætter dog, at HB Køge sætter point til i deres udekamp mod BSV samtidig med, at vi vinder vores egen kamp, fortæller cheftræner Claus Troelsen.

”De Gule” må undvære anfører Sebastian Nielsen, der døjer med en skade i lysken samt Séamus Bartholdy som med et gult kort i den seneste kamp røg i karantæne, men holdet stiller alligevel rigtig stærkt op i kampen i Svendborg.

- Truppen til denne sidste turneringskamp er stærk og vi forventer som hold at kunne sætte et solidt punktum for en særdeles godkendt sæson, understreger Claus Troelsen.

På det individuelle plan har der også i denne sæson været spillere, som har rykket sig helt utroligt meget og der er mange af disse spillere som har overbevist klubben om at der bør satses endnu mere på dem i fremtiden.

- Mads Damgaard (årgang 93) blev i sæsonens løb udtaget til U18 landsholdssamling, hvor han leverede et godt indtryk overfor U-18/U-19 landstræner Per Andersen. Udover udtagelsen til samlingen samt gode præstationer for U-19 holdet i AC Horsens har Mads også spillet sig til en et-årig kontrakt som træder i kraft 1. juli. Kristoffer Gjettermann (årgang 93) har udviklet sig i ekspresfart henover sæsonen og kulminationen på hans flotte sæson har været de fantastiske præstationer, som han har leveret i dette forår for U19 samt de reserveholdskampe som han har fået, hvor han virkelig har overbevist klubben om sit store potentiale. Kristoffer er blevet belønnet med en to-årig kontrakt som træder i kraft fra 1. juli. Seamus Bartholdy (årgang 92) kom til klubben for et år siden, hvor han var blevet i overskud i AGF, men i AC Horsens har han virkelig vist sit store potentiale. Gennem sine mange mål samt hans gode præstationer er han blevet belønnet med en et-årig kontrakt. Seamus bliver seniorspiller efter sommerferien og han skal træne primært med U-19 holdet, men samtidig skal han også matches ugentligt med superligatruppen. Derudover skal Seamus være en stor del af reservekampene. Dette er blot et udpluk af den udvikling, der har været i U-19 truppen gennem sæsonen, og jeg er ikke bleg for at sige, at vi har flere spillere der virkelig imponerer i deres udvikling samt tilgang til deres sport, lyder det fra Claus Troelsen.

Kamptruppen har i denne sæson indeholdt mange førsteårs U-19 spillere og det tegner godt for næste sæson.

- Vi har i denne sæson spillet med mellem 7-10 førsteårs spillere i hver kamp, og de har virkelig gjort det godt. De har selvfølgelig haft godt af at kunne læne sig op af andetårs spillere som Sebastian Nielsen, Nihad Islamovic, Frederik Rønnow og Mads Kløve, men som udgangspunkt har de bare været klar til at løse de opgaver, som blev stillet i udsigt. Det er lovende for den kommende sæson, hvor vi igen forventer at kunne spille med i top fire af U-19 Divisionen. Truppen efter sommerferien bliver suppleret med nogle spændende årgang 94-spillere og nogle af dem vil helt bestemt klemme sig ind i start-elleveren. Truppen efter ferien har en fifty-fifty fordeling mellem førsteårs- og andetårs spillere hvilket er et tegn på, at vi er dygtige i AC Horsens til at gøre spillerne klar til næste step i deres udvikling, forklarer Claus Troelsen.

U-19 Divisionen bliver grundet skærpede krav fra DBU ift. tildelingen af licens stærkere i bredden end den har været i denne sæson. Klubber som Vanløse, BSV og LFA bliver udskiftet med nuværende ligaklubber som Viborg, Silkeborg og AB. Derudover har Kolding FC og FC Svendborg ikke fået licens til den kommende sæson.

- Hvis vi kigger på Divisionen efter ferien, så bliver den skærpet, fordi antallet af licensklubber er skåret kraftigt ned. Ligaen vil indeholde 12 hold, mens divisionen vil indeholde 14 hold. Kort fortalt betyder det, at klubber som Viborg, Silkeborg og AB ryger ud af ligaen og ned i divisionen, mens bunden af dette års division ryger helt ud at licensordningen. Det er klart, at det vil stille endnu større krav til os, hvis vi gerne vil spille med helt fremme i divisionen i den kommende sæson, konstaterer Claus Troelsen.

Truppen til sæsonens sidste U-19 Divisionskamp:

1. Can Dursun

3. Hüseyin Sarigöz

5. Nihad Islamovic

6. Mads Kløve Hallstrøm

7. Jesper Fries

8. Mads Damgaard

9. Patrick Nielsen

10. Patrick Grønbech

12. Kristoffer Gjetterman

14. Oguz Özelik

16. Jakob Rasmussen

17. Ergjan Zejnullahu

19. Mads Høgel

20. Jannik Pedersen