Organisationsændring AC Horsens Talentskole/INSERO Klubsamarbejdet


19. december 2018

I bestræbelserne på at styrke og udvikle samarbejdet omkring ungdomsfodbolden i Horsens og omegn foretager AC Horsens ved årsskiftet en organisationsændring, således at både de sportslige såvel kommercielle aktiviteter og tilbud får et kvalitetsløft med udgangspunkt i dels den nuværende gældende INSERO klubsamarbejdsaftale samt AC Horsens’ talentstrategi for 2017-2025.

På den sportslige front har AC Horsens pr. 1. januar 2019 indgået aftale med Torben Knudsen som ny daglig ansvarlig leder af AC Horsens Talentskole, og han afløser dermed Carsten Nederby, der var med til at starte AC Horsens Talentskole for 10 år siden.

- Først og fremmest skal der lyde en stor tak til Carsten Nederby, der har ydet et fantastisk stykke arbejde i AC Horsens gennem AC Horsens Talentskolen og det link, der er til klubberne i INSERO Klubsamarbejdet. Han har været en fantastisk ambassadør for os og været med til at sikre en god relation til gavn for alle parter – ikke mindst børnene – og han har blandt andet vist sin store faglighed i forbindelse med rekruttering af de spillere, der har udgjort vores første elitehold, fortæller talentchef Claus Troelsen og fortsætter:

- Vi er kede af at sige farvel til Carsten, men vi er også glade for, at Torben Knudsen skal arbejde videre ud fra den solide platform, Carsten har været med til at skabe. Vi vil gerne være endnu mere synlige i forhold til trænerudvikling, scouting og udvælgelse af den kommende U13-trup, og generelt vil vi gerne hæve overliggeren yderligere. Vi har rykket os i den positive retning gennem det seneste år, hvor vi har tilført flere interne ressourcer, og det har blandt andet betydet endnu flere øjne på scoutingprocessen. Torben Knudsen og Kristian Høeg vil få et tæt samarbejde i forbindelse med implementering af ”den gule tråd” ude i samarbejdsklubberne, så klubberne bliver klædt endnu bedre på i forhold til træningsøvelser, sparring ude i nærmiljøet osv., lyder det fra Claus Troelsen.

Carsten Nederby ser tilbage på gode år med den gule talentudvikling, og forhåbentlig bliver det ”på gensyn” og ikke ”farvel”.

- Det har været en kæmpe oplevelse at være en del af Talentskolen gennem 10 år. Vi har haft et fantastisk samarbejde med klubberne i INSERO Klubsamarbejdet, hvor repræsentanterne trods mange udfordringer har vist mig stor tillid, og det har gjort, at vi var i stand til at stå igennem modvinden, da vores talentudvikling var udfordret for fire år siden, og samarbejdet er siden blevet styrket. Jeg har valgt at holde en pause nu og give stafetten videre, men jeg har fortalt Keld Erik Sørensen og Claus Troelsen, at de på sigt er velkommen til at vende tilbage med et bud på, hvor de kan se mig i et videre forløb, fortæller Carsten Nederby.

Torben Knudsen skal udover Talentskolen i samarbejde med Kristian Høeg, fodboldmæssig leder på DBU TOP-center AC Horsens, varetage fodboldboldmæssige aktiviteter ude hos samarbejdsklubberne samt sparre med de mange dygtige frivillige trænere og ildsjæle, der gør et enestående stykke arbejde for ungdomsfodbolden.

- Jeg er meget stolt over, at jeg er blevet spurgt, om jeg vil være leder for AC Horsens Talentskole, for det er en tung post at løfte efter fremragende arbejde af Carsten Nederby, og det er store sko, der skal fyldes ud. Jeg glæder mig til at begynde, og jeg ser frem til at komme ind under huden på samarbejdsklubberne, fortæller Torben Knudsen.

Det sker via DGT – ”den gule tråd” - til hjælp af træningsopbygning og varetage børnenes forskellige fodboldmæssige alders- og færdighedsniveauer.

Sideløbende udbydes DBU’s licens-trænerkurser i klubregi for nærområdet på både C- og B-niveau.

Michelle Adsbøl vil være den primære kontaktperson i forhold til de kommercielle aktiviteter herunder INSERO Klubsamarbejdet, samarbejdsklubbernes dag, klubbesøg af AC Horsens, AC Horsens’ fodboldskole, events, tilbud og generelle informationer mv.