Præst: En drøm der går i opfyldelse


14. juni 2019

Det gælder om at nyde de sidste dage af sommerferien for ledere, trænere og spillere i AC Horsens, for på mandag starter de første forberedelser til den kommende sæson, når trænerteamet kalder spillerne sammen til opstartens første træningspas.

Malte Kiilerich og Peter Therkildsen er skiftet fra henholdsvis Hvidovre og Næstved og er de nye drenge i klassen.

Matthias Præst tager steppet op fra U19 til superligatruppen på permanent basis, og der er store forventninger til Præst, der har været fremragende på U19-holdet.

Lige nu er han i fuld gang med at læse op til den sidste eksamen i dio den 24. juni, og derfor er han først på træningsbanen en uges tid senere end resten af truppen.

- Det er en utrolig spændende periode lige nu, og jeg glæder mig bare til at blive færdig, så jeg kan spille fodbold på fuld tid. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang, og det fylder en del for mig, for det er en drøm, der går i opfyldelse, forklarer Matthias Præst.

I sidste sæson trænede han også med superligatruppen, når det passede med hans skolegang, og som oftest var han med på banen en eller to gange om ugen.

- Det har givet mig et klart indblik i træningen og kulturen omkring førsteholdet, så jeg ved, hvad der venter mig, og jeg kender de fleste spillere lidt bedre, hvilket giver større tryghed. Selvfølgelig er jeg stadig nederst i hierarkiet og skal hente bolde og materialer, men det er en fordel at kende spillerne på en anden måde nu, lyder det fra Præst, der får trøje nummer 32.

- Jeg forventer, at opstarten bliver hård, og jeg glæder mig til at indgå på lige fod med de andre og træne hver dag. Det er først nu, det hårde arbejde begynder, understreger Præst.