Rekordsalg: AC Horsens sælger Jeppe Kjær til Ajax


14. august 2020

AC Horsens’ Jeppe Kjær stemplede i den grad ind i 3F Superligaen i den netop overståede sæson, og det 16-årige stortalent har gjort det så overbevisende, at den hollandske storklub Ajax har valgt at købe ham fri af kontrakten med ”de gule” med øjeblikkelig virkning.

Jeppe Kjær nåede således 11 førsteholdskampe for AC Horsens – heraf ni i 3F Superligaen – og nu fortsætter han altså i Ajax, der har tradition for at hente talentfulde spillere og udvikle dem til højeste europæiske niveau.

Manager Bo Henriksen jubler over, at Jeppe Kjær får opfyldt sin drøm, og han er glad for, at Kjær fortsætter i en klub som Ajax.

- Det her er tæt på den ultimative case for alle parter, og vi kan kun ønske Jeppe Kjær, familien og Ajax stort tillykke med det her drømmeskifte. Han kommer ned til en klub, der har fuldstændig styr på alle detaljer i forhold til unge spillere, og han får de bedste rammer, han kan ønske sig. Jeg er ikke i tvivl om, at han er en storspiller i svøb, og han har mentaliteten til at håndtere det og gå hele vejen. Det har han om nogen også fortjent, og jeg er lykkelig på hans vegne, fortæller Bo Henriksen og fortsætter:

- Vi har haft en positiv og konstruktiv dialog med Ajax og Jeppes familie gennem hele forløbet, og det har ført til en aftale, som alle kan være meget tilfredse med. For os som klub er det klart det største salg nogensinde, og det bliver svært at overgå. Det kan vi godt tillade os at være stolte over i de her tider, hvor klubberne stadig kæmper med de økonomiske konsekvenser i forhold til COVID-19, lyder det fra Bo Henriksen.

Jeppe Kjær startede med at spille fodbold som fire-årig i Hatting-Torsted, der er en af klubberne i INSERO Klubsamarbejdet, og han skiftede til AC Horsens som U13-spiller, da han havde trænet med på Talentskolen.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen er stolt over, at en rigtig Horsens-dreng som Jeppe Kjær skifter direkte til en stor klub som Ajax.

- Alle i og omkring Akademiet og i Jeppes første klub Hatting-Torsted har grund til at være meget stolte, for det er en stor dag for alle, der har arbejdet med Jeppe Kjær. Han er et unikt talent, der har udviklet sig hurtigt og godt i rigtig gode miljøer, og vi har på tætteste hold set, hvor meget han har udviklet sig på Akademiet, hvor han har været omgivet af dygtige ledere, trænere og holdkammerater gennem alle årene. Jeg er rigtig, rigtig glad for, at vi nu kan sende Jeppe videre til en storklub som Ajax, og vi glæder os til at følge ham, fortæller Kristian Nielsen.

Det er gået stærkt for Jeppe Kjær, der fejrede sin 15-års fødselsdag den 1. marts 2019 ved at skrive under på en tre-årig aftale med AC Horsens.

Han har tidligere været på besøg hos både Southampton FC og Juventus, men det er altså hos hollandske Ajax, fremtiden ligger, og han har sat sin underskrift på en treårig kontrakt.

- Det er stort for mig og en drengedrøm at skrive med Ajax, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Det har været lidt hektisk de seneste dage, men alle har taget godt imod mig, og lægetjekket er gået fint, siger Jeppe Kjær og sender roser videre til det gule akademi:

- Det er selvfølgelig svært at sige farvel til AC Horsens, hvor jeg har haft en rigtig god tid, og klubben vil altid have en plads i mit hjerte. Jeg har haft det fantastisk på Akademiet, hvor alle trænere har troet på mig, og hvor vi har et rigtig godt træningsmiljø, der har givet mig mulighed for at udvikle mig. Det er jeg sindssygt taknemmelig for. Gennem årene har vi haft et rigtig godt sammenhold og stor fokus på vores værdier, og det er noget af det, jeg tager med mig til Ajax. Jeg er ydmyg omkring mit skifte, og jeg vil fokusere på at arbejde hårdt, for jeg vil ind på stadion og spille, lyder det fra Jeppe Kjær.

Han nåede ikke mange kampe i 3F Superligaen, men han nåede alligevel at sætte et solidt aftryk.

- I starten var det lidt svært, men jeg blev mere tryg, og det gav mig selvfølgelig mere tro på tingene, at jeg kunne bidrage med mål og assists. Jeg er meget taknemmelig for, at Bo gav mig chancen, og det er også en af grundene til, at jeg er her i dag, slutter Jeppe Kjær.