Remis mellem ”De Gule” og Silkeborg IF


6. marts 2012

AC Horsens’ U-19 talenter spillede lørdag næstsidste testkamp, inden det for alvor går løs i U-19 Divisionen den 17. marts mod SønderjyskE i Haderslev. Kampen på CASA Arena Horsens’ kunstgræsbane blev spillet mod Silkeborg IF, der er et af topholdene i U-19 Divisionen.

Kampen blev overordnet en rodet affære med mange tekniske fejl og meget lidt sammenhæng i spillet med bolden. Til gengæld viste AC Horsens en fantastisk defensiv præstation, som udmøntede sig i at Silkeborg IF gennem hele kampen spillede sig frem til kun én enkelt chance. Trods kun sporadisk sammenhæng i spillet med bolden lykkedes det trods alt AC Horsens at spille sig frem til en hel del chancer igennem kampen og ”De Gule” burde have scoret mere end det ene mål som det blev til.

Cheftræner Claus Troelsen havde følgende kommentarer umiddelbart efter kampen:

- Vi møder et godt fodboldhold i dag og ikke mindst et af de hold i U-19 divisionen som vi med rette skal måle os med. Vi spiller nervøst i boldbesiddelsen, hvilket resulterer, i at vores perioder med bolden bliver for korte og vores valg med bolden var ikke altid velovervejede. Vi får dog skabt en del chancer i kampen gennem gode gennembrud på fløjene. Jeg savner dog fortsat en større sammenhæng mellem indlægsspiller, og de løb der foretages i feltet. Jeg er meget tilfreds med det antal spillere, vi får med i feltet ved indlæggene, men de positioner som indtages i feltet samt den timing der skal til for at komme derind på det rigtige tidspunkt halter fortsat noget, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

- Rent defensivt spiller vi en fantastisk kamp og de mekanismer der skal være i et solidt forsvarsspil er ved at være der. Jeg vil specielt rose Mads Damgaard og Jeppe Svenningsen for deres solide præstation mod Silkeborg IF. Hele holdet arbejder hårdt når modstanderne har bolden og der er altid støtte på presspiller, hvilket er en fornøjelse at se.

- Omkring målene må jeg konstatere, at vi giver Silkeborg deres mål. En helt utrolig stor personlig fejl giver Silkeborg IF føringen kort efter pausen. Stillingen 0-1 holder længe og selvom vi tilspiller os store chancer, formår vi ikke at gøre tingene færdige rent offensivt. Selv et straffespark bliver ved Patrick Nielsen brændt. Spillerne skal roses for at blive ved med at tro på tingene, selvom modgangen med bolden var gennemgående i kampen. Belønningen for den store optimisme kom 2 minutter før tid, hvor Shawn Memory tager chancen fra 25 meter og hamrer læderet op i det ene målhjørne. En meget fortjent udligning til et fair resultat på en kamp, der ikke går over i historien som den mest velspillede.

AC Horsens-talenterne spiller sidste testkamp, når de søndag gæster Viborg FF. Kampen sparkes i gang kl. 14.00 på Kirkebækvej i Viborg.

Klik her for at læse mere om U-19 holdet.