Sejren røg på gulvet i sidste øjeblik


30. marts 2015

I går spillede AC Horsens uafgjort 1-1 mod FC Fredericia i lokalopgøret i 21. runde i 1. Division på CASA Arena Horsens. Målt på spil og chancer dominerede AC Horsens kampen tungt, og Bubacarr Sanneh bragte da også fortjent AC Horsens foran 1-0 tyve minutter efter pausen. Målet lignede længe et forløsende sejrsmål, men desværre røg sejren på gulvet i sidste øjeblik, da Jacob Thychosen udlignede til slutfacit 1-1 i dommerens tillægstid.

Allerede efter 15 sekunders spil kom FC Fredericia frem til en halvfarlig målchance, men det var også næsten det eneste, man offensivt så til dem i 1. halvleg. Derimod var det AC Horsens, der satte sig tungt på spillet. ”De Gule” havde bolden meget, og de skabte også en håndfuld målchancer i 1. halvleg. Anfører Janus Drachmann støbte flere af kuglerne, og det var især holdets islandske bomber Kjartan Finnbogason, der kom frem til afslutninger. Udover ham havde Troels Kløve også en god afslutning i 8. minut efter et hjørnespark, og små ti minutter før pausen fik Bubacarr Sanneh ikke timet sit opspring rigtigt i en situation, hvor han ellers blev serviceret med en god bold.

I buret stod Aleksandar Stankovic i fraværet af Frederik Rønnow, der tirsdag skal være med på U21-Landsholdet mod USA i venskabskampen i Lyngby. Få minutter før pausen begik Stankovic en fejl, som kunne være blevet dyr. Men gæsternes Anders Hostrup brændte den store chance, der pludseligt opstod. I øvrigt måtte Thomas Kortegaard melde fra få minutter før kampstart, og han blev derfor erstattet af Frederik Helstrup, der spillede hele kampen på venstre back.

AC Horsens fortsatte dominansen tungt efter pausen. I 55. minut fik midterforsvareren Bubacarr Sanneh en kæmpe chance, som han desværre ikke fik ordentligt ram på, og hans afslutning røg snert forbi mål. Et par minutter efter opstod dagens mest kontroversielle situation. Troels Kløve lagde et flot indlæg ind i fødderne på Kjartan Finnbogason, som køligt satte indersiden på bolden og sendte den i mål. Desværre blev målet annulleret for offside, og det var bittert for hjemmeholdet. Især fordi tv-billederne viste, at den kendelse var meget tvivlsom.

Men i 65. minut kom AC Horsens endelig og fuldt fortjent foran 1-0. Et virkelig godt indlæg fra Jeppe Mehl ude i højre side lå lige i pandebrasken på Bubacarr Sanneh. Gambianeren steg højt til vejrs, og tredje gang var lykkens gang. Han headede sikkert det fremragende indlæg i kassen til stor jubel for langt hovedparten af de fremmødte 1.205 tilskuere på CASA Arena Horsens. Efter målet trak hjemmeholdet sig lidt tilbage på banen og overlod noget af initiativet til gæsterne. FC Fredericia gik over i en 4-4-2 men skabte ingen nævneværdige målchancer. Tværtimod havde AC Horsens muligheder for at lukke kampen med en scoring til 2-0. Desværre udeblev den scoring, og det blev dyrt i kampens slutfase. Gæsterne kastede stort set alle mand frem i feltet ved dødboldene i kampens sidste minutter, og desværre gav én af dem bonus i dommerens tillægstid. Et frispark midt på banen blev servet højt ind i feltet, hvor rigtig mange gule og røde spillere kæmpede om bolden. Mellem venner og fjender var det FC Fredericias anfører Jacob Thychosen, der steg til vejrs og headede bolden forbi målmand Aleksandar Stankovic, som stort set ikke havde haft noget at lave i hele kampen. ”Stanko” fik hænderne på hovedstødet, men han kunne desværre ikke holde den i spil.

Sejren lå for fødderne af ”De Gule”, men den glippede altså i sidste øjeblik. Uafgjort 1-1 mod FC Fredericia var misvisende, og det var ufortjent. Først og fremmest var det bittert.

Efter skuffelsen i går venter der et par dages hårdt arbejde på træningsbanen, inden holdet atter skal i kamp. På torsdag 2. april (Skærtorsdag) får AC Horsens besøg af topholdet Lyngby Boldklub på CASA Arena Horsens. Kampen fløjtes i gang kl. 16.30.

Kampfakta:

AC Horsens-FC Fredericia 1-1 (0-0)

65. Bubacarr Sanneh 1-0.

90. Jacob Thychosen 1-1.

 

AC Horsens:

Aleksandar Stankovic

Jacob Berthelsen, Morten Rasmussen, Bubacarr Sanneh, Frederik Helstrup

Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Troels Kløve

Jude Nworuh, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

77. Morten Rasmussen ud, Mathias Nielsen ind.

88. Jude Nworuh ud, Martin Lund ind.

Advarsler:

48. Kjartan Finnbogason.

 

FC Fredericia:

Mads Markfoged

Marc Pedersen, Jacob Thychosen, Sune Kiilerich

Nikolaj Hagelskjær, Christian Ege Nielsen, Mikael Rynell, Jesper Christiansen, Patrick Bang Nielsen

Marco Hansen, Anders Hostrup

 

Udskiftninger:

63. Marco Hansen ud, Tobias Perch-Nielsen ind.

82. Patrick Bang Nielsen ud,  Jakob Winther Eriksen ind.

87. Christian Ege Nielsen ud, Mathis Jacobsen ind.

Advarsler:

61. Jacob Thychosen.

 

Man of the match: Bubacarr Sanneh.

1.205 tilskuere.

Dommer: Morten Krogh.

Foto: Badenfoto.dk