Silkeborg tog den sidste Superligabillet


22. maj 2016

Dagens kamp på CASA Arena kunne være afgørende for, hvem der skulle følge Lyngby og AC Horsens i Superligaen. Silkeborg IF kunne med en sejr på CASA Arena stige på Superliga toget, og det gjorde dagens gæste med en 3-1 gevinst.

Om det var nerver eller lignende der gjorde det for dagens gæster, så fik de i hvert fald en rigtig dårlig indledning på kampen. Efter bare 7 minutters spil trampede Kjartan Finnbogason sig igennem Silkeborg forsvaret, og prikkede bolden i nettet til 1-0 føring til De Gule. Det var Finnbogasons 18. sæsontræffer for De Gule.

Bare 2 minutter senere var det tæt på Silkeborg bragte balance i regnskabet. Et indlæg lå perfekt for hovedet til gæsternes Mikkel Vendelbo, men han fik ikke træf på afslutningen, der gik forbi mål.

Den hektiske indledning fik yderligere næring efter 13 minutter, da Silkeborg blev tilkendt et tvivlsomt frispark. Det sparkede Robert Skov knaldhårdt over AC muren og i nettet bag Nicklas Dannevang til udligning til 1-1.

Begivenhederne fortsatte på banen, og efter 26 minutters spil gik det igen galt for De Gule. Dannevang parerede et forsøg, der uheldigt, røg hen for fødderne af Silkeborgs Emil Scheel, der nemt kunne trille bolden i nettet til 2-1 føring til dagens gæster.

Efter Silkeborgs føringsmål faldt kampen i kadence. Silkeborg fokuserede på at holde på bolden samt holde De Gule væk fra deres mål, og derfor var der ikke den store action resten af halvlegen, og Silkeborg kunne gå til pause med en 2-1 føring i bagagen.

Fra 2. halvlegs start satte De Gule sig på begivenhederne. Flere gange var der optræk til gode muligheder, mens Silkeborg fokuserede mere på at spille bolden rundt og forsvare deres mål. Desværre blev det ikke til de helt store muligheder, og i stedet slog Silkeborg kontra efter 56 minutter.

AC Horsens Jonas Gemmer blev nedlagt midt på banen, men dommerens fløjte forblev tavs. Herefter brød Silkeborg igennem i AC’s højreside, og desværre begik Kjartan Finnbogason straffespark. Det udnyttede Martin Thomsen stensikkert ved at hamre bolde op i nettaget til 3-1 føring til Silkeborg.

De Gule forsøgte resten af kampen at komme frem til muligheder. Manager Bo Henriksen smed blandt andet Bubacarr Sanneh i front efter Mads Bech Sørensens indskiftning og efter 67 minutter måtte Silkeborg redde på stregen efter et godt gult hovedstødsforsøg.

Det sidste kvarter af kampen fokuserede Silkeborg udelukkende på at holde føringen. De Gule servede et hav af bolde ind i feltet, hvor holdet normalt er hyperfarlige. Det var desværre ikke tilfældet i dagens kamp, hvor de fleste tilløb til chancer løb ud i sandet, eller forblev ved lige ved og næsten.

Derfor endte det med en 3-1 sejr til Silkeborg, der dermed er klar til Superligaen. For Ac Horsens var der enkelte glædelige momenter i dagens kamp. Blandt andet var det dejligt at se Thomas Kortegaard for første gang i foråret, samt at unge Mads Bech fik nogle værdifulde minutter i benene på højeste niveau.

Kampfakta:

AC Horsens - Silkeborg IF 1-3 (1-2)

Mål:

7. min 1-0 Kjartan Finnbogason

13. min 1-1 Robert Skov

27. min 1-2 Emil Scheel

56. min 1-3 Martin Thomsen (straffe)

 

Startopstillinger:

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Peter Nymann, Bubacarr Sanneh, Mathias Nielsen, Mikkel Jespersen

Jeppe Mehl, Conor O’Brien, Jonas Gemmer, Lasse Kryger

Kjartan Finnbogason, Aleksandar Stankov

 

Silkeborg IF:

Thomas Nørgaard

Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Jens Martin Gammelby, Nicolaj Ritter

Martin Thomsen, Emil Scheel, Mikkel Vendelbo, Robert Skov

Andreas Albers, Davit Skhirtladze

 

Udskiftninger:

AC Horsens:

Conor O’Brien ud, Delphin Tshiembe ind

Aleksandar Stankov ud, Mads Bech Sørensen ind

Jonas Gemmer ud, Thomas Kortegaard ind

 

Silkeborg IF:

Davit Skhirtladze ud, Ulrik Flo ind

Andreas Albers ud, Nicolaj Agger ind

Emil Scheel ud, Frank Hansen ind

 

Advarsler:

AC Horsens:

Kjartan Finnbogason

 

Man Of The Match:

Kjartan Finnbogason

 

Tilskuertal:

3.226