Simon Aaes har bestået A-træneruddannelsen


22. marts 2021

AC Horsens har en række trænere på Akademiet, der hver eneste dag knokler for at give de gule talenter de allerbedste betingelser for at blive endnu dygtigere, og en af dem er Simon Aaes, der er cheftræner for U14-holdet.

Simon Aaes har ved siden af trænergerningen arbejdet på at dygtiggøre sig med en A-træneruddannelse – den næsthøjeste herhjemme – og den har han bestået. Opgaves overskrift var: ”Modtræk mod det høje pres”.

Claus Troelsen er Head of Coaching i AC Horsens, og han glæder sig over, at Aaes har bestået eksamen og nu kan skrive endnu en træneruddannelse på CV’et.

- Simon Aaes er en af vores egne dygtige trænere, som har et kæmpestort trænertalent, og han er et stort aktiv på specielt de yngste årgange, som han har en fantastisk indvirkning på, når det gælder mandskabsbehandling og det rent fodboldfaglige. Han er enormt god til at rykke deres individuelle kvaliteter, og spiller for spiller udvikler de sig hurtigt og virkelig fint. Det gør, at vi nu kan se, at U15-holdet, under ledelse af Anders Wittorff og Frederik van Deurs, har gjort det rigtig godt, fordi de har lært det basistekniske på U13 og U14, og det bærer de med op på de næste årgange, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

- Aaes er en vellidt person i trænergruppen, og han er ikke bleg for at øse ud af sin viden og modtage læring. Vi har et fantastisk miljø i trænergruppen, og det bidrager han i høj grad til. Det er fedt at have en mand med hans kvaliteter på Akademiet, lyder det fra Claus Troelsen.

Simon Aaes er selvfølgelig glad for veloverstået eksamen, men han er også glad for det forløb, han har været igennem i forbindelse med A-træneruddannelsen.

- Det har været et spændende forløb med masser af fodbold og mulighed for at lære noget. Vi har selvfølgelig været lidt ramt af COVID-19, men det er blevet håndteret godt, og vi har set og snakket en masse fodbold. Der er selvfølgelig også en grad af netværk i det, og jeg har lært en masse nye mennesker at kende, fortæller Simon Aaes, der tager brugbar viden med hjem til AC Horsens.

- Jeg er blevet klogere på træningsdelen af fodbold og det større billede af, hvordan man kan håndtere fodbold som en del af hverdagen – både for de yngre og lidt ældre. Jeg har også lært noget om min egen måde at gøre tingene på via fif og gode diskussioner, og det er fint. Man kan altid lære noget, slutter Simon Aaes.