Smalt nederlag i Herning


3. oktober 2011

Jonas Borring afgjorde dagens superligaopgør på MCH Arena, da han headede 1-0 målet i kassen i det 67. minut.

AC Horsens og FC Midtjylland leverede masser af fight og intensitet, men det var småt med målchancer på Heden. Martin Retov indledte ellers opgøret med at skyde et direkte frispark over det midtjyske mål, men så skulle der også gå 23 minutter, før AC Horsens kom frem til den næste chance.  Det var Henrk Toft, der resolut trykkede af fra en spids vinkel, men Jonas Lössl kom godt ned. Inden havde Sylvester Igboun haft hjemmeholdets eneste mulighed, men hans skud fra distancen røg langt forbi mål.

FC Midtjylland havde bolden mest gennem hele kampen, men det udmøntede sig sjældent i farlige chancer. Den største i 1. halvleg tilfaldt Tim Janssen i det 35. minut. Morten Rasmussen afværgede et FCM-opspil ved at sætte støvlen på og bolden strøg hen til den hollandske targetman, der dog afsluttede svagt forbi Søren Jochumsens mål. Et minut senere var topscorer Gilberto Macena ikke mange støvlesnuder fra at prikke bolden forbi Lössl, men han nåede den akkurat ikke og der blev ikke scoret før pausen.

Hjemmeholdet satte tryk på i de første 10 minutter af 2. halvleg og det resulterede i et udmærket langskud fra Jakob Poulsen, der dog måtte se Søren Jochumsen klare i fuld længde. Herefter gik gassen af FCM-ballonen og ”De Gule” kom bedre med i spillet. AC Horsens kom også frem til et par gode angreb, men uden at teste Jonas Lössl. Lasse Kryger havde den bedste mulighed, da han afsluttede et par meter udenfor feltet, men bolden strøg udenfor målrammen. Kampens afgørelse faldt i det 74. minut, hvor Sylvester Igboun gled igennem i højresiden og fandt Jonas Borring med et perfekt indlæg. Borring satte hovedet på og sendte bolden i netmaskerne.

AC Horsens pressede på i slutminutterne, hvor Kenan Hajdarevic var få centimeter fra at nå Henrik Tofts hovedstød og Gilberto Macena forsøgte sig også i de døende sekunder, men han afsluttede lige på Jonas Lössl. 

Tættere på kom AC Horsens ikke på en aften, hvor den defensive indsats var godkendt, men hvor det kneb i offensiven og ”De Gule” er nu på sjettepladsen.

Oguzhan Özcelik blev skiftet ind i slutningen af kampen og den 17-årige kantspiller blev dermed den yngste AC-debutant i Superligaen. Han overtager rekorden fra Casper Johansen.

Matchfacts:

FC Midtjylland – AC Horsens 1-0 (0-0)

1-0 Jonas Borring (74.)

AC Horsens: Søren Jochumsen, Anders Nøhr (Oguzhan Özcelik, 88.), Morten Rasmussen (Kenan Hajdarevic, 91.), Niels Lodberg, Thomas Kortegaard, Lasse Kryger, Martin Retov, Martin Spelmann (Alexander Juel Andersen, 49.), Jeppe Mehl, Henrik Toft, Gilberto Macena.

FC Midtjylland: Jonas Lössl, Kolja Afriyie, Kristian Bak Nielsen (Martin Albrechtsen, 45.), Kristian Ipsa, Jesper Juelsgaard, Mads Albæk, Jakob Poulsen, Izunna Uzochukwu, Rilwan Hassan (Jonas Borring, 67.), Sylvester Igboun (Jude Nworuh, 83.), Tim Janssen.

Advarsler: Jonas Lössl (90.), Alexander Juel Andersen (92.)

Tilskuere: 8.050.

Dommer:  Lars Christoffersen.

Foto: badenfoto.dk