Snævert AC-nederlag i Farum


3. marts 2013

AC Horsens måtte indkassere et snævert nederlag på Farum Park her til eftermiddag, hvor Kristian Lindberg blev matchvinder i det ottende minut.

Det begyndte ellers ganske lovende for ”De Gule”, der havde godt fat i nordsjællænderne i den indledende fase og også kom frem til en stor mulighed efter fem minutter. Debutanten Charles Takyi fandt Jude Nworuh med en glimrende stikning, og nigerianeren styrede mod kassen, hvor han forsøgte at score i det lange hjørne, men bolden strøg lige forbi stolpen.

I stedet viste FC Nordsjælland nærmest uhyggelig effektivitet i den anden ende, da Kristian Lindberg headede hjemmeholdets første chance i kassen i det ottende minut. Lindberg fik alt for god plads bagest i feltet, og det blev dyrt for de sortklædte gæster.

Cheftræner Johnny Mølby blev tvunget til at skifte Thomas Kortegaard ud allerede efter godt 20 minutters spil, og der venter ham sandsynligvis en længere pause. I stedet blev Nabil Aslam skiftet ind, og han tog plads ved siden af Morten Rasmussen i midterforsvaret, mens Steffen Kielstrup overtog Kortegaards backposition.

I halvlegens overtid viste Frederik Rønnow prøver på sin klasse, da han pillede pynten af hjemmeholdet med en fremragende dobbeltredning.

AC Horsens kom for passivt ud til 2. halvleg, og det førte til meget FC Nordsjælland-spil og et par store chancer til hjemmeholdet. Første chance faldt efter tre minutters spil, da Anders Christiansen headede på mål, men Frederik Rønnow var på plads, og fem minutter senere headede Anders Christiansen bolden på oversiden af overliggeren.

Den første gule chance efter pausen tilfaldt Lasse Kryger 20 minutter før tid, da bolden tilfældigt havnede for fødderne af ham, men han sendte bolden langt over. AC Horsens havde optræk til flere store chancer efter omstillingsspil, men ofte manglede den afgørende aflevering den fornødne skarphed.

Mod slutningen af kampen pressede AC Horsens mere og mere på for at få udligningen i hus, og i det 81. minut var Martin Spelmann tæt på at nå alene igennem, men han blev bremset af Jores Okore i sidste øjeblik, og seks minutter senere sendte Charles Takyi bolden over mål fra kanten af feltet. Jude Nworuh stod for forarbejdet.

I sidste minut fik Martin Spelmann en gylden mulighed for at udligne. Jesper Hansen var ude af sit mål og headede bolden hen i fødderne på Martin Spelmann, der forsøgte at lobbe bolden ind i det tomme mål, men afslutningen var desværre ikke præcis nok og bolden landede ved siden af målet.

 

Matchfacts:

FC Nordsjælland – AC Horsens 1-0 (1-0)

1-0 Kristian Lindberg (8.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Steffen Kielstrup, Thomas Kortegaard

Lasse Kryger, Martin Retov, Martin Spelmann, Janus Drachmann

Charles Takyi, Jude Nworuh

Indskiftninger:

24. Nabil Aslam (Thomas Kortegaard)

72. André Bjerregaard (Martin Retov)

72. Jeppe Mehl (Lasse Kryger)

Advarsler, AC Horsens:

28. Charles Takyi

33. Martin Retov

77. Janus Drachmann

90. Alexander Juel Andersen

 

FC Nordsjælland:

Jesper Hansen

Mario Ticinovic, Jores Okore, Ivan Runje, Patrick Mtiliga

Nicolai Stokholm, Conor O´Brien

Uffe Bech,                  Søren Christensen,            Kristian Lindberg

Anders Christiansen

Indskiftninger:

60. Joshua John (Kristian Lindberg)

73. Ricardo Bueno (Anders Christiansen)

84. Lasse Petry (Conor O´Brien)

Advarsler, FC Nordsjælland:

36. Uffe Bech

38. Patrick Mtiliga

63. Anders Christiansen

79. Ricardo Bueno

Tilskuere:

5.112

Dommer:

Henrik N. Kragh

Foto: badenfoto.dk