Søren Jochumsen: Altid en fornøjelse at være på CASA Arena Horsens


6. november 2019

I sidste uge løb legenden Søren Jochumsen med overskrifterne, da AC Horsens offentliggjorde, at han skulle agere backup for Matej Delač i kampene mod Esbjerg fB og Silkeborg IF på grund af Michael Lansings karantæne.

Det var en nyhed, der vakte gensynsglæde og jubel blandt de gule fans på de sociale medier, og de mere traditionelle medier tog også imod comebacket med kyshånd.

43-årige Søren Jochumsen har oplevet den seneste uges tid således:

- Det har været hektisk, og hypen har været større, end jeg lige havde regnet med, men det har været sjovt og fedt at være med til træning igen. Det er gode gutter og dygtige spillere, vi har i truppen, og mon ikke det efterhånden bliver hverdag igen, nu når vi er ovre den første kamp, fortæller Søren Jochumsen og fortsætter:

- Der har overvejende været positive reaktioner, og det er jeg glad for. Der er selvfølgelig nogen, der synes, at det er lidt mærkeligt, at en 43-årige målmands skal støves af, men der har været fin opbakning hele vejen rundt. Det vigtigste for mig er, at holdet præsterer, og så bidrager jeg med det, jeg kan, lyder det fra Jochumsen.

Faktisk har han ikke overraskende fået en del hilsner fra tidligere holdkammerater.

- Flere har skrevet, at de synes, det er sejt, at jeg stadig har niveauet til at være med, og Mads Rieper skrev, at han overvejede at finde støvlerne frem igen, men mon ikke han er blevet for gammel til det. Vi har jubilæumsfest i AC Horsens den 16. november, og det giver nok noget røg fra gamle holdkammerater, smiler Søren Jochumsen.

Han var igennem en anderledes opladning til kampen mod Esbjerg, end han var vant til i sin professionelle karriere, for han er siden blevet eliteidrætskonsulent ved Horsens Kommune, og det arbejde skulle han jo også passe i fredags.

Nu venter endnu en kamp på lørdag – den sidste i denne omgang – når Silkeborg IF gæster CASA Arena Horsens.

- Det glæder jeg mig til. Igen vil jeg sige, at det vigtigste er point og gerne alle tre mod Silkeborg. Jeg kommer som regel på stadion som tilskuer, og nu skal jeg være med på banen og snuse til atmosfæren. Det er altid en fornøjelse at være på CASA Arena Horsens, og det er uanset, om det er som tilskuer eller spiller. Jeg håber, at rigtig mange kommer for at bakke os op, lyder det fra Søren Jochumsen.

Forhåbentlig venter der et seværdigt opgør.

- Det bliver nok en kamp som mod Esbjerg, hvor vi vil være spilstyrende, og vi skal sørge for at forvalte de muligheder, vi får. Rent fysisk har vi virkelig noget at komme med, og det kan volde problemer for Silkeborg. Jeg synes, at spillet i flere kampe har set fornuftigt ud, men desværre er resultaterne ikke fulgt med, og vi har ikke fået som fortjent. Forhåbentlig tipper det over til vores side mod Silkeborg, men vi må ikke undervurdere dem, for de er kommet godt igen med blandt andet sejren over AGF og det knebne nederlag til Brøndby, slutter Søren Jochumsen.