Søren Jochumsen stopper endegyldigt i AC Horsens


22. juli 2020

Lørdag den 27. juni var Søren Jochumsen med til at sikre oprykning til Danmarksserien for Horsens fS, men det unge, talentfulde mandskab må klare sig uden den snart 44-årige målmand i den kommende sæson, for han kommer ikke til at spille Danmarksseriefodbold. Han vil lade yngre kræfter komme til efter oprykningen.

Han er heller ikke til rådighed for AC Horsens længere, hvis klubben skulle få brug for en målmand i en nødsituation som i efteråret, hvor Michael Lansings røde kort i Lyngby banede vejen for et potentielt comeback. Det blev dog ikke til et comeback, for Matej Delac var fit for fight, mens Jochumsen tog plads på bænken mod Esbjerg og Silkeborg.

- Det var super sjovt at være med i efteråret og få lov til at bidrage, og jeg nød det virkelig. Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde under Bo Henriksen, Mads Lyng og Peder Hansen og være sammen med de fantastiske gutter i truppen, men nu er det slut, fortæller Søren Jochumsen.

I øjeblikket er han hæmmet af en skade, og han står muligvis over for en operation, for baglårssenen er revet af sædeknoglen.

- I første omgang skal jeg have en samtale med lægen om, hvordan vi skal gribe det an, og om jeg skal opereres, men jeg vil gerne spille fodbold på et lavere blus fremadrettet. Jeg stoppede i Superligaen for 10 år siden, nu stopper jeg, inden det hedder Danmarksserien, og så kan jeg hjælpe lidt på andre hold i HfS. Det er ligesom at trappe lidt ned, men jeg vil fortsat gerne være en del af et unikt miljø i et omklædningsrum og have motion, så jeg vil gerne fortsætte med at spille på et andet niveau, siger Søren Jochumsen.

Måske kan han også i efteråret skrive målmandstræner på sit CV.

- Jeg har haft en snak med Søren Matz og Johan Byrial om, at jeg gerne vil bidrage med målmandstræning og give ordentlig og kvalificeret målmandstræning til de næstbedste målmænd i byen. Her i HfS har vi dygtige og seriøse spillere, der har været vant til at træne meget og opnå noget med fodbold, og vi vil gerne have specialtræning ind over. Nu er målmandsposten ledig på Danmarksserieholdet, og vi håber, at der går en ambitiøs målmand rundt, der har lyst til at se, hvor langt talentet rækker og vil tage min plads, fortæller Søren Jochumsen.

AC Horsens’ manager Bo Henriksen har forståelse for Søren Jochumsens beslutning, men han er glad for, at legenden havde lyst til at give klubben en hjælpende hånd, da der var brug for det.

- Søren Jochumsen er jo om nogen en levende legende i AC Horsens, og det siger noget om hans gule hjerte og commitment til klubben, at han valgte at træde til, da vi manglede en målmand. Han er en fantastisk fyr, der altid bidrager til en god stemning, og han er guld værd for et omklædningsrum. Jeg er sikker på, at han bliver landets bedste seriemålmand, når han får styr på sin skade, og han skal selvfølgelig have tusind tak for at hjælpe os i en svær situation, lyder det fra Bo Henriksen.