Spelmann: Interessant og lærerig landsholdstur


23. januar 2012

Ligalandsholdet satte i lørdags punktum for træningsturen i Thailand med en 3-1 sejr over værtsnationen og dermed blev det til en andenplads for de rød/hvide i den 41. udgave af King’s Cup-turneringen. Sydkorea – som Danmark spillede 0-0 mod i onsdags – snuppede førstepladsen.

Landstræner Morten Olsen fik lejlighed til at se mange spillere i aktion og en af dem var Martin Spelmann, der fik en halv time af kampen mod Sydkorea og fuld spilletid mod Thailand.  Han landede på dansk jord igen tidligt i morges og var tilbage på CASA Arena Horsens her til formiddag.

- Det har været en interessant og lærerig tur. Mange af tingene var meget lig vores spillestil i AC Horsens, men jeg skulle selvfølgelig også lige vænne mig til nogle ting. Jeg har haft nogle gode snakke med Morten Olsen, der blandt andet har fortalt mig, at jeg skal være lidt mere rolig med bolden og forbedre timingen i mine dybdeløb. Han er imponeret over min energi, men den skal måske bruges lidt anderledes og jeg skal arbejde på at blive endnu bedre til at tage temperaturen på en kamp, fortæller Martin Spelmann.

Han skulle lige vænne sig til forholdene i de første par dage i Thailand, men fik ellers sat sit aftryk på træningsturen og scorede da også i den sidste kamp. Netop målscoringen har været et af fokuspunkterne for AC’s nummer 10 og det gav allerede bonus i efteråret, hvor han scorede i de sidste to kampe inden pausen. De gode takter fra efterårets kampe og fra kampene i Asien skal følges op her i foråret, når ”De Gule” tager hul på Superligaen igen.

- Der vil blive holdt nøje øje med os, der har været i Thailand, men det er kun et sundt pres og vi skal i højere grad tage ansvar i klubberne. Jeg spekulerer ikke så meget over de næste landsholdsopgaver. I stedet koncentrerer jeg mig om at levere for AC Horsens, så vi kan få mål og sejre, lyder det fra Martin Spelmann.

I første omgang skal han sluses ind i opstartstræningen sammen med holdkammeraterne.

- Vi har haft en del træningspas i Thailand og jeg har løbet meget i december, så formen er fin, men jeg er nok mere i spilleform end i løbeform. Derudover skal jeg lige vænne mig til kunstgræsset igen, men det kommer hurtigt, fortæller Martin Spelmann.

Foto: badenfoto.dk