Spelmann: Vi havde 80 procent af spillet


16. januar 2012

Ligalandsholdet fløj til Thailand i tirsdags og spillerne stod overfor turens første store udfordring i går, da Danmark mødte Norge.

Danmark havde svært ved at få spillet til at fungere, men kom foran i det 70. minut, da Patrick Mtiliga sendte et indlæg ind til Simon Makienok Christoffersen, der pandede bolden i kassen. 10 minutter senere udlignede Norges Tarik Elyounoussi til 1-1 og det blev kampens resultat. Mads Albæk fik den største mulighed for at blive matchvinder, men han sendte hovedstødet lige på Rune Jarstein.

Morten Olsen valgte at beholde Martin Spelmann på bænken gennem hele opgøret og AC Horsens’ midtbanemotor mener ikke, at man kan indvende noget mod det uafgjorte resultat.

- Vi mødte et utroligt kompakt og defensivt norsk hold, der levede på omstillinger og vores fejl. Vi havde vel 80 procent af spillet og forsøgte os fremad banen, men de er gode til at spille på deres måde. De havde mulighed for at score tidligere i kampen og vi havde en stor chance for at score til 2-1, men det blev 1-1 og det var et fair resultat. Desværre blev der ikke brug for mig mod Norge, men jeg håber selvfølgelig på at være med mod Sydkorea på onsdag, fortæller Martin Spelmann.

Han kan fortælle om fine forhold i Thailand.

- Vi bor på et lækkert hotel og træner på et stadion, der ligger tæt på hotellet, så det er fint. Vi har 34-36 grader og det gælder om at drikke rigeligt. Mange taber sig, når vi træner, men sådan er betingelserne og det er stadig klasser bedre end at løbe rundt på kunstgræs i frostgrader, fortæller Martin Spelmann, der bor på værelse med sin tidligere holdkammerat Kasper Lorentzen.

Spelmann og co. har været igennem en del træningspas og der har også været tid til en snak med Morten Olsen.

- Det er spændende at høre, hvordan han tænker fodbold og jeg tager det til mig. Filosofien er meget lig AC Horsens’ og Morten Olsen og Johnny Mølby er begge trænere, der gerne vil spille fodbold. Morten Olsen har også fortalt mig om årsagen til udtagelsen samt hvilke ting jeg skal holde fast i og hvilke ting jeg skal arbejde på at forbedre, lyder det fra Martin Spelmann.

Foto: badenfoto.dk